Skocz do zawartości
radeksz

Problem Z Wgraniem Xp Na Nowym Hdd

Rekomendowane odpowiedzi

witam sformatowalem dysk samsung 250 gb ata tym programem

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
DiscWizard SAMSUNG

Floppy Disc

plik 1.56MB samsung.exe

Menager dyskowy, umożliwiający łatwe i szybkie podzielenie dysku

na partycje FA32 oraz NTFS i ich sformatowanie. Zawiera oprogramowanie diagnostyczne, zerowanie dysku obsługuje dyski podpięte zarówno do standardowego kontrolera ATA jak i dodatkowych SATA. Oprogramowanie dla dysku SAMSUNG ( obraz dyskietki botującej )

Ale pozniej sformatowalem go partition magic bo tamten nie obluzyl takiej wielkosci i cos sie sypalo ale mniejsza z tym , mialem juz partycje i przeszedlem do instalacji windowsa xp i poprzegrywal sobie pliki uruchamia sie ponowinie no kicha bo tamten program chce botowalna dyskietke z ktorej byl wlaczany a wgrywanie wina nie idzie juz dalej bo caly czas jest to okienko , zeby je wylaczyc trzeba ctrl+alt+del ale pozniej znowu to samo i nie zainstaluje sobie wina juz 5 godzin sie z tym mecze, niewiem jak usunac to badziewie nie wiem gdzie sie wgralo na hdd a mam dwa jeden z tym systemem na ktorym siedze teraz a drugi nowy pusty , a formatowanie tego pierwszego nie wchodzi w gre bo tam mam wszystkie dane. Prosze o szybka pomoc bo na leb dostaje z tym.

Albo zrobilo sobie jakis wirtualny dysk ale pod windowsem w partition magic niewidze takiego

Edytowane przez radeksz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak to jest jak się używa kilku programów i w każdym z nich robi coś tam, zamiast użyć jednego programu który zrobi to wszystko. Zainstaluj na jakimś innym kompie Partition Magic i utwórz takie "dyskietki ratunkowe" gdy program Cie o to poprosi. Na jednej z tych dyskietek będziesz miał w pełni funkcjonalnego PM odpalanego spod dosa (nawet myszka działa) i utwórz na nowo partycje na tym dysku Systemową (Primary) i Drugą (Extended), którą z kolei możesz podzielić na tyle partycji ile chcesz i po sprawie.

Edytowane przez Mogiel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie musi być nic aktywne. PM przy instalacji prosi Cie o zrobienie tych dyskietek. No chyba że masz jakąś starą wersje albo coś. Ja używałem każdej wersji od 6.0 i wzwyż i przy każdej z nich PM prosi o utworzenie dyskietek. To może zwyczajnie idz do kumpla, zainstaluj u niego PM, podłaczcie Twój dysk i tam pod windowsem potwórz sobie partycje na nim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi