terror Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 (edytowane) witam Zamierzam wymienić moje box`owe chłodzenie procesora AMD XP 1800+ . Co byście mi do tego polecili, zależy mi żeby był to jakiś cichy zestaw, nie będę go podkręcał. A , i jeszcze żeby nie był drogi tak w granicach najlepiej +/- 40 pln. I moja drugo prośba dotyczy się k. graficznej. Jest to ATI Radeon 9600, standardowe chłodzenie jest ZA GŁOŚNE. Co tu byście polecili też w przystępnej cenie , tu też zależy mi na ciszy. Na karcie jest 2 pinowe złącze i najlepiej żeby takie miał wiatraczek. Co myślicie o tym: http://www.4speed.pl/sklep.php?stan=opis&id_towaru=562 , będzie cichy ?? pozdrawiam M.Z. Edytowane 12 Lutego 2006 przez terror Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcz Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 Zamierzam wymienić moje box`owe chłodzenie procesora AMD XP 1800+ . Co byście mi do tego polecili, zależy mi żeby był to jakiś cichy zestaw, nie będę go podkręcał. A , i jeszcze żeby nie był drogi tak w granicach najlepiej +/- 40 pln. Polecam ARCTIC COOLING COPPER SILENT 2 czyli coś TAKIEGO Mam u siebie, działa na najniższych obrotach. Jest cichutkie i wydajne (mam kanał dolotowy zimnego powietrza z zewnątrz). I moja drugo prośba dotyczy się k. graficznej. Jest to ATI Radeon 9600, standardowe chłodzenie jest ZA GŁOŚNE. Co tu byście polecili też w przystępnej cenie , tu też zależy mi na ciszy. Na karcie jest 2 pinowe złącze i najlepiej żeby takie miał wiatraczek. Co myślicie o tym: http://www.4speed.pl/sklep.php?stan=opis&id_towaru=562 , będzie cichy ?? Wszystko co ma mały wiatrak na wysokich obrotach po pewnym czasie (zwykle niezbyt długim) jest za głośne. Proponuję Ci założenie obecnego radiatora z procesora + np. ARCTIC COOLING - ARCTIC FAN 3 czyli coś TAKIEGO Powinno wystarczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
terror Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 a czy są takie zestawy chłodzące do procka jak te co mi podałeś tylko że bez tych "świecidełek" ?? Polecano mi również http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=17369 .Który z nich będzie cichszy ?? A co do k. graficznej to odpada taki montaż bo tam jest możliwość osadzenia zestawu na 2 kołkach. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcz Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 a czy są takie zestawy chłodzące do procka jak te co mi podałeś tylko że bez tych "świecidełek" ?? Kiedyś były, ale na allegro nie znalazłem. Jak ja kupowałem (ok. 2 lata temu) to ten podświetlany był tańszy niż czarny. Polecano mi również http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=17369 .Który z nich będzie cichszy ?? Nie widziałem tego Spire, ale do Arctica dostajesz ręczną reg. obrotów (3 stopniowa) więc bez problemów go sobie zwolnisz. Jak już pisałem u mnie chodzi cały czas na min i zero problemów. Możesz jeszcze doinstalować CPUIdle to przy małym obciążeniu procesor będzie chłodniejszy. A co do k. graficznej to odpada taki montaż bo tam jest możliwość osadzenia zestawu na 2 kołkach. Dla chcącego nic trudnego. Z tego co czytam to chyba powinien Ci styknąć ZALMAN NB47J + lekki nawiew (np. Arctic lub cichutki ale droższy Fander). Jak dobrze poszukasz to na allegro kupisz od jednej osoby i będziesz miał tanio w jednej przesyłce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
terror Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 yto co w zamian tego świecącego byś mi polecił, co by byłorównie dobre i ciche ?? i najlepiej myslę żeby była automatyczna regulacaj obrotów, żeby wentylator sobie sam dostosował prędkość do potrzeb. A co do tego ZALMAN NB47J to nie da się tu zamontowac do niego nawiewu ;( pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcz Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 to co w zamian tego świecącego byś mi polecił, co by byłorównie dobre i ciche ?? Nie mam pojęcia. Zaproponowałem Ci to co sam mam i co się u mnie sprawdziło. Może poczytaj TUTAJ i coś znajdziesz dla siebie. Nie wiem na ile aktualne jest to zestawienie (jaki sprzęt jest obecnie dostępny i za ile). i najlepiej myslę żeby była automatyczna regulacaj obrotów, żeby wentylator sobie sam dostosował prędkość do potrzeb. Najlepiej żeby sterowanie było ręczne, albo żeby komputer sterował wiatrakiem w zależności od potrzeb. W wentylatorach sterowanie jest prymitywne i nie zawsze będzie się dobrze spisywało. A co do tego ZALMAN NB47J to nie da się tu zamontowac do niego nawiewu ;( Ty chyba humanista jesteś. Zobacz TUTAJ co można założyć na kartę graficzną, żeby było cicho i tanio. Jak Cię stać to kup TO ale czy dasz radę założyć... NO OFFENCE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
terror Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 (edytowane) :) humanista swoją drogą. Pytam się o to, ponieważ chcę mieć opinie z różnych stron i wybrać coś optymalnego dla siebie, Ale dzięki za pomoc. P.S. Zastanawiam się czy nie wziąć tego: http://www.4speed.pl/sklep.php?stan=opis&id_towaru=619 a http://www.4speed.pl/sklep.php?stan=opis&id_towaru=1252. Który z nich jest cichszy, mój procek to Athlon AX 1800+ nie podkręcany. pozdrawiam M.Z. Edytowane 13 Lutego 2006 przez terror Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
terror Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Aaa i czy ten Spire utrzymuje stałą ilość obrotów ?? I ile obrotów powinien mieć Arctic przy w/w procesorze ( tak +/- ) ?? pozdrawiam majlosh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...