Skocz do zawartości
PolBaj

Błędy I Uszkodzone Pliki Z Sieci

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Dotknął mnie problem, z którym nie wiem jak sobie poradzić.

Ostatnio chciałem zciągnąć mały programik z jakiejś strony www (strona gazety komputerowej). Wszystko szło ładnie i po kilku minutach miałem już plik. Kliknąłem na niego by zainstalować program i zobaczyłem taki komunikat"

" Some installation files are corrupt. Please download a fresh copy and retry the installation"

a po kliknięciu na "OK" , które było pod spodem wyskoczyło to:

"CRC failed"

Pomyślałem , zę to przypadek i zciagnołem kolejną kopie programu i ....to samo.

Sprawdziłem to jeszcze zciągając nową definicję wirusów,prosto ze strony www i znowu:

" Some installation files are corrupt. Please download a fresh copy and retry the installation" a że było to archiwum rar to wyskoczyło to:

"CRC failed in VIRSCAN.ZIP"

Sprawdziłem zciąganie z mojej sieci ze stron www na innym komputerze i jes ok. Za pierwszym razem zciąga się bezbłędnie, ale zciągnię na moim kompie pliki na innych komputerach też się nie chcą otwierać

Mam win XP pro+ Sp2 Norton AV + Internet security. Sprzęt to AMD64Xp+ 3200, Radeon X800GTO . Płyta ASUS A8N SLI

Jesłi ktoś miał taki problem , lub wie jak to naprawić to bardzo proszę o pomoc.

Z góry dziękuję

Edytowane przez PolBaj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdz dysk czy nie jest uszkodzony.

Nastepnie zainstaluj sobie jakiegos normalnego antywirusa np. Kaspersky'ego lub Nod'a32 i przeskanuj caly dysk. Od nortona trzymaj sie z daleka bo on tylko zamula system i do tego jest nieskuteczny.

Edytowane przez Rafael Santi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi