Skocz do zawartości
Low

Originalny Wiatrak Z Leadtek Winfast A400gt Tdh

Rekomendowane odpowiedzi

teraz zobaczyłem jaką masz kartę gigantyczny radiator;) AC silencer choć nie wiem czy jest wersja na Twoją kartę jeśli nie to jak prykręcić??? jakoś home made:] tylko pamiętaj że na chip napierw radiator potem wentyl:] w zależności od jego wielkości. (nie wspominam o paście bo to oczywiste;))

do tego jeszcze radiatorki na pamięci, powinieneś zamknąć się w 70zł, jak siepostarasz nawet w 50;)

ten ac z linka jest stanowczo za słaby, grafika CIę troche kosztowała więc coś pożądnego weź poza tym jesli masz możliwość zrób zdjęcie gołej karty bez radiatora, ale tak jak mówie zmierz chip, kup radiator + wentyl i radiatorki na pamiątki będzie git:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm... W jaki sposób przykręcić go do radiatora?

L.

normalnie :) śrubkami, które dostaniesz razem z coolerkiem

wkręty montażowe (4 sztuki)

blablabla ..................

ten ac z linka jest stanowczo za słaby, grafika CIę troche kosztowała więc coś pożądnego weź poza tym jesli masz możliwość zrób zdjęcie gołej karty bez radiatora, ale tak jak mówie zmierz chip, kup radiator + wentyl i radiatorki na pamiątki będzie git:)

facet powiedz mi dlaczego ten "ten ac z linka jest stanowczo za słaby" :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

normalnie :) śrubkami, które dostaniesz razem z coolerkiem

facet powiedz mi dlaczego ten "ten ac z linka jest stanowczo za słaby" :lol:

"facet" odpowiadam Ci, bo go mam i ma za słabąwydajność... chyba że to było pytanie retoryczne a mniemam, że tak właśnie było:]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wg. mnie nie, poza tym będzie pracował na pełnych obrotach co nie trudno przewidzieć, a co za tym idzie będzie cho.lernie głośny.

Kolejna kwestia to taka grafika 1300zł chłodzenie za 7zł:] ale jak uważasz że wystarczy weź za tąodpowiedź odpowiedzialność i niech założy:]

dla mnie to śmieszne wydając kupe kasy na grafike płacić za jej chłodzenia 7zł:]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehh o czym wy gadacie :) na tej karcie jest świetny radiator trzeba go tylko czymś przewiać :P

jak masz miejsce (tj brak kart pci) - KLIK to się nada. Juz przy 5v coś dmucha i w 2d wystarczy na pewno a pewnie i w 3d bez oc. Najlepiej bylo by go zostawiać na auto regulacji (super ciszy nie będzie na pewni startuje przy ~1100rpm ale bylo by wydajnie i ciepło radiatora by go przyspieszało,,, wydajność - cóż po coś jest taki duży, nieźle dmucha. Najlepiej było by gdybyś wykonał prosty układ przełączania prędkości wentyla dozatoki 3,5. miał byś kartę bezgłośną w 2d (@5v), 10v lub pewnie mniej do pracy w 3d i full 12v to zabawy w max oc :)

stosunek cisza-cena-wydajność nie do przebicia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak o czym gadamy, a co myślisz że ja nie wiem że na tej karcie jest dobry radiator ;) więc proponuje tylko wymianę wiatraczka na inny, np. ARCTIC COOLING Fan Pro 2 TC lub ten co ty podałeś

cała filozofia :) tylko blank2424 upiera się że ten wentyl jest aż tak mało wydajny że nie może zastąpić oryginalnego coolerka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi