pablo163 Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 Właśnie wróciłem ze sklepu Jelcza oglądałem dwie nagrzewnice 1. wymiary: 250x135x80 rurki Fi 14 wewnątrz fi 17,5 zewnątrz Cała miedziana nie malowana proste żeberka dosyć gęsto ułożone Wlot i wylot na krótszym boku w płaszczyżnie nagrzewnicy CENA 120zł 2. wymiary: 460x195x70 rurki Fi 22 wewnątrz, Fi 25 zewnątrz Cena 150zł Prawdopodobnie miedziana MALOWANA żeberka gięte (ogólnie wygląda jak mocno powiększona nagrzewnica od poloneza) Wlot o wylot prostopadle do płaszczyzny nagrzewnicy w przeciwnych rogach (tak jak w chłodnicy samochodowej) Obie nowe Ta pierwsza idealna według wymiarów ale musze taką porzyczyc i sprawdze jak bedzie pasowac to kupuje ....tne bude and ........................30 C full load :))))))))))) A ja ZA taka kase to bym nie qupil bo idziesz na zlom szukasz piecyka do grzania wody takiego na gaz i lapiesz go w swe raczki zdejmujesz przednia sciane i masz piekna nagrzewnic miedz ok 30/20/5 dl.szer.wys cm oczywiscie woda padnie plynie i jest git Ja mam taka i jak na warunki u kolegi jak ja sprawdzalismy to dziala SUPER ok 35C max przy temp w pokoju 25C .To jes dobry wynik jak na zmodyfikowany lekko blok z cpc shit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 Właśnie wróciłem ze sklepu Jelcza oglądałem dwie nagrzewnice 1. wymiary: 250x135x80 rurki Fi 14 wewnątrz fi 17,5 zewnątrz Cała miedziana nie malowana proste żeberka dosyć gęsto ułożone Wlot i wylot na krótszym boku w płaszczyżnie nagrzewnicy CENA 120zł 2. wymiary: 460x195x70 rurki Fi 22 wewnątrz, Fi 25 zewnątrz Cena 150zł Prawdopodobnie miedziana MALOWANA żeberka gięte (ogólnie wygląda jak mocno powiększona nagrzewnica od poloneza) Wlot o wylot prostopadle do płaszczyzny nagrzewnicy w przeciwnych rogach (tak jak w chłodnicy samochodowej) Obie nowe Ta pierwsza idealna według wymiarów ale musze taką porzyczyc i sprawdze jak bedzie pasowac to kupuje ....tne bude and ........................30 C full load :))))))))))) A ja ZA taka kase to bym nie qupil bo idziesz na zlom szukasz piecyka do grzania wody takiego na gaz i lapiesz go w swe raczki zdejmujesz przednia sciane i masz piekna nagrzewnic miedz ok 30/20/5 dl.szer.wys cm oczywiscie woda padnie plynie i jest git Ja mam taka i jak na warunki u kolegi jak ja sprawdzalismy to dziala SUPER ok 35C max przy temp w pokoju 25C .To jes dobry wynik jak na zmodyfikowany lekko blok z cpc shit jezeli chodzi o blok to tez zmodyfikowalem swego cepeowca dajac na srodek wlot prosto na proca fi 10 and troche kanalow dodlubalem w podstawie bede mial cyfraka zapodam pic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 Właśnie wróciłem ze sklepu Jelcza oglądałem dwie nagrzewnice 1. wymiary: 250x135x80 rurki Fi 14 wewnątrz fi 17,5 zewnątrz Cała miedziana nie malowana proste żeberka dosyć gęsto ułożone Wlot i wylot na krótszym boku w płaszczyżnie nagrzewnicy CENA 120zł 2. wymiary: 460x195x70 rurki Fi 22 wewnątrz, Fi 25 zewnątrz Cena 150zł Prawdopodobnie miedziana MALOWANA żeberka gięte (ogólnie wygląda jak mocno powiększona nagrzewnica od poloneza) Wlot o wylot prostopadle do płaszczyzny nagrzewnicy w przeciwnych rogach (tak jak w chłodnicy samochodowej) Obie nowe Ta pierwsza idealna według wymiarów ale musze taką porzyczyc i sprawdze jak bedzie pasowac to kupuje ....tne bude and ........................30 C full load :))))))))))) A ja ZA taka kase to bym nie qupil bo idziesz na zlom szukasz piecyka do grzania wody takiego na gaz i lapiesz go w swe raczki zdejmujesz przednia sciane i masz piekna nagrzewnic miedz ok 30/20/5 dl.szer.wys cm oczywiscie woda padnie plynie i jest git Ja mam taka i jak na warunki u kolegi jak ja sprawdzalismy to dziala SUPER ok 35C max przy temp w pokoju 25C .To jes dobry wynik jak na zmodyfikowany lekko blok z cpc shit jezeli chodzi o blok to tez zmodyfikowalem swego cepeowca dajac na srodek wlot prosto na proca fi 10 and troche kanalow dodlubalem w podstawie bede mial cyfraka zapodam picJa nie wiem po co ty robisz az takie modyfikacje tyle co ty czasu i kasy wydasz an to to kupisz lepszy blok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Właśnie wróciłem ze sklepu Jelcza oglądałem dwie nagrzewnice 1. wymiary: 250x135x80 rurki Fi 14 wewnątrz fi 17,5 zewnątrz Cała miedziana nie malowana proste żeberka dosyć gęsto ułożone Wlot i wylot na krótszym boku w płaszczyżnie nagrzewnicy CENA 120zł 2. wymiary: 460x195x70 rurki Fi 22 wewnątrz, Fi 25 zewnątrz Cena 150zł Prawdopodobnie miedziana MALOWANA żeberka gięte (ogólnie wygląda jak mocno powiększona nagrzewnica od poloneza) Wlot o wylot prostopadle do płaszczyzny nagrzewnicy w przeciwnych rogach (tak jak w chłodnicy samochodowej) Obie nowe Ta pierwsza idealna według wymiarów ale musze taką porzyczyc i sprawdze jak bedzie pasowac to kupuje ....tne bude and ........................30 C full load :))))))))))) A ja ZA taka kase to bym nie qupil bo idziesz na zlom szukasz piecyka do grzania wody takiego na gaz i lapiesz go w swe raczki zdejmujesz przednia sciane i masz piekna nagrzewnic miedz ok 30/20/5 dl.szer.wys cm oczywiscie woda padnie plynie i jest git Ja mam taka i jak na warunki u kolegi jak ja sprawdzalismy to dziala SUPER ok 35C max przy temp w pokoju 25C .To jes dobry wynik jak na zmodyfikowany lekko blok z cpc shit jezeli chodzi o blok to tez zmodyfikowalem swego cepeowca dajac na srodek wlot prosto na proca fi 10 and troche kanalow dodlubalem w podstawie bede mial cyfraka zapodam picJa nie wiem po co ty robisz az takie modyfikacje tyle co ty czasu i kasy wydasz an to to kupisz lepszy blok.Z kad ty możesz wiedziec ile kasy włożyłem w moje wc ???? A czas hmm jeden wieczór z wiertarka stołowa i kuchenka :)))))))))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bikert Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Ja dzisiaj kupiłem nagrzewnicę od poldka. We Wrocku był problem, ale facet w jakimś komisie samochodowym podał mi adres, pojechałem i znalazłem. Jak ktoś jest z Wrocka to: pl. Św. Mikołaja. numer nieznany ale łatwo znaleźć. Sklep motoryzacyjny. Dałem 120 zł za regenerowaną. Wygląda jak nówka. Sprawdziłem i nie przecieka. Tylko trochę jakiegoś badziewia wypłynęło ze środka. No i pomalowana na szaro. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Jak widze że ludzie kupują do swojego WC takie paskudne chłodnice to aż mi sie ich żal robi. W przyszły weekend sam będe robił sobie chłodnice dopasowaną do obudowy. Oczywiście calutka z miedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Jak widze że ludzie kupują do swojego WC takie paskudne chłodnice to aż mi sie ich żal robi. W przyszły weekend sam będe robił sobie chłodnice dopasowaną do obudowy. Oczywiście calutka z miedzi. Zapodaj tutaj foty zobaczymy cos wyskroba a chlodnice moze i paskude ale chyba najbardziej wydajne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Jak widze że ludzie kupują do swojego WC takie paskudne chłodnice to aż mi sie ich żal robi. W przyszły weekend sam będe robił sobie chłodnice dopasowaną do obudowy. Oczywiście calutka z miedzi. A jakis projekt masz? Zarzuc,zobaczymy,ocenimy.. :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...