Skocz do zawartości
ciachowy

Notebook [odswiezanie Monitora]

Rekomendowane odpowiedzi

No wlasnie, co sie stanie gdy przelacze odswiezanie monitora z 60MHz na 85MHz? Problem jednak w tym, ze wlaczam wlasciowci monitora i mam ustawione na 60MHz. W WIN-XP jest mozliwa taka blokada [zaznaczasz taka fajka] ze wyswietla ci na liscie ile mozesz ustawic MHz na monitor, kiedy mam ustawiona ta mini-blokade moge ustawic tylko 60MHz, kiedy odznaczam ta opcje moge ustawic 60MHz i 85MHz. Boje sie jednak, ze jak ustawie 85 to cos sie stanie, a bardzo mi zalezy zeby moj sprzet mogl wyciagnac 85MHz, czy jest jakis sposob, czy moge ustawic to bez problemu i o nic sie nie bac? Moj sprzet to:

HP dv5030

AMD Turion 64 2.0GHz

1GB RAMU

ATi XPRESS 200 128mb

100gb dysk twardy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ustawic tylko 60MHz, kiedy odznaczam ta opcje moge ustawic 60MHz i 85MHz. Boje sie jednak, ze jak ustawie 85 to cos sie stanie, a bardzo mi zalezy zeby moj sprzet mogl wyciagnac 85MHz, czy jest jakis sposob, czy moge ustawic

Jak masz 60 Mhz to gratuluje :lol:

To jest LCD i 60 Hz wystarczy . Ustawisz więcej to może stać się to samo co z kineskopem w którym ustawisz 150 Hz gdy dozwolone jest 100 Hz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzilo ze pomyliles Hz z MHz gdybys mial 60 MHz to odswiezanie wynosilo by 60 000 000 klatek na sekunde a masz 60 Hz czyli 60 raz na sekunde obraz sie odswieza. Poza tym tak jak napisał Haquim, nie kombinuj 60 Hz na LCD to tak jak 100 Hz na CRT wiec luz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi