Skocz do zawartości
glowa_1

Dysk Wd Wd2500ks I Płyta Gigabyte K8nf-9

Rekomendowane odpowiedzi

Problem polega na tym, że planuję zakup dysku. Wiem, że moja płyta obsługuje SATA I natomiast ten dysk to SATA II. Wiem też, że WD mają zworki do ustawiania SATA I, ale czy ten także ma taką zworkę i czy zadziała na mojej płycie?

Bardzo proszę o pomoc. Jeśli ktoś ma taki dysk, a może taki dysk i taką płytę... Może ktoś wie jak dokładnie ma się współpraca dysków SATA II i płyty z SATA I.

Z góry dziękuję za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem polega na tym, że planuję zakup dysku. Wiem, że moja płyta obsługuje SATA I natomiast ten dysk to SATA II. Wiem też, że WD mają zworki do ustawiania SATA I, ale czy ten także ma taką zworkę i czy zadziała na mojej płycie?

Bardzo proszę o pomoc. Jeśli ktoś ma taki dysk, a może taki dysk i taką płytę... Może ktoś wie jak dokładnie ma się współpraca dysków SATA II i płyty z SATA I.

Z góry dziękuję za pomoc.

tak będzie działać tylko w dysku musisz wstawić zworke w pozycje OPT1 według schematu:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, zgadzam się, ale na stronie producenta jest taki obrazek: http://www.wdc.com/en/products/Products.asp?DriveID=133 i nie jest na nim wyszczególniona pozycja OPT1.... dlatego też nadal mam wątpliwości?

Czy jesteś pewny, że wszystkie dyski WD moją taką pozycję zworek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, zgadzam się, ale na stronie producenta jest taki obrazek: http://www.wdc.com/en/products/Products.asp?DriveID=133 i nie jest na nim wyszczególniona pozycja OPT1.... dlatego też nadal mam wątpliwości?

Czy jesteś pewny, że wszystkie dyski WD moją taką pozycję zworek?

obrazek dotyczy wszystkich dysków WD SATA II

Informacja za strony WD jak nie wierzysz

Edytowane przez Zawadaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi