glowa_1 Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Problem polega na tym, że planuję zakup dysku. Wiem, że moja płyta obsługuje SATA I natomiast ten dysk to SATA II. Wiem też, że WD mają zworki do ustawiania SATA I, ale czy ten także ma taką zworkę i czy zadziała na mojej płycie? Bardzo proszę o pomoc. Jeśli ktoś ma taki dysk, a może taki dysk i taką płytę... Może ktoś wie jak dokładnie ma się współpraca dysków SATA II i płyty z SATA I. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Problem polega na tym, że planuję zakup dysku. Wiem, że moja płyta obsługuje SATA I natomiast ten dysk to SATA II. Wiem też, że WD mają zworki do ustawiania SATA I, ale czy ten także ma taką zworkę i czy zadziała na mojej płycie? Bardzo proszę o pomoc. Jeśli ktoś ma taki dysk, a może taki dysk i taką płytę... Może ktoś wie jak dokładnie ma się współpraca dysków SATA II i płyty z SATA I. Z góry dziękuję za pomoc. tak będzie działać tylko w dysku musisz wstawić zworke w pozycje OPT1 według schematu: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glowa_1 Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 No tak, zgadzam się, ale na stronie producenta jest taki obrazek: http://www.wdc.com/en/products/Products.asp?DriveID=133 i nie jest na nim wyszczególniona pozycja OPT1.... dlatego też nadal mam wątpliwości? Czy jesteś pewny, że wszystkie dyski WD moją taką pozycję zworek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 (edytowane) No tak, zgadzam się, ale na stronie producenta jest taki obrazek: http://www.wdc.com/en/products/Products.asp?DriveID=133 i nie jest na nim wyszczególniona pozycja OPT1.... dlatego też nadal mam wątpliwości? Czy jesteś pewny, że wszystkie dyski WD moją taką pozycję zworek? obrazek dotyczy wszystkich dysków WD SATA II Informacja za strony WD jak nie wierzysz Edytowane 14 Lutego 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...