Bart_BB Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 (edytowane) Witam. Mam płyte Soltek KT600r i dysk SATA. Jest taki problem. Nie moge zainstalowac WIN XP. Podczas instalacji startuje oczywiscie z CD, pojawia sie niebieski ekran z napisem "Instalator Systemu Windows" i instalacja sie zatrzymuje. Zaznaczam, ze nie instaluje WIN XP po raz pierwszy w zyciu. Instalowalem juz nawet win XP na tym zestawie i wtedy nie bylo problemow. Mialem rozne dyski i plyty, ale nie spotkalem sie z czyms takim. Podczas POST wykrywa normalnie dysk i naped DVD. Jedyny system jaki mi sie udalo zainstalowac to WIn 2000. Dziwne ale instalacja przebiegla normalnie. Czy ktos z was ma jakis pomysl? Z gory dziekuje. Edytowane 13 Lutego 2006 przez Bart_BB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 A zainstalowales sterowniki do Dysku SATA dostarczone na dyskietce przed instalacja WinXP...?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart_BB Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 A zainstalowales sterowniki do Dysku SATA dostarczone na dyskietce przed instalacja WinXP...?? Te sterowniki instaluje sie w trakcie instalacji XP. Na samym poczatku na dole pojawia sie teks " nacisnij F6 jezeli chcesz zainstalowac... itd" U mnie instalacja sie zatrzymuje i nie pojawia sie nawet ten tekst. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Moze sprobuj na innej plycie z systemem WinXp....czasami to tez pomaga... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...