goralxp Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Seagate Barracuda 40 GB - Dysk dziala ale nie jest wykrywany. Jak uruchamiam kompa to słychac "pykniecie" ale chodzi dalej ale go nie wykrywa. Co robic? Mam tez nowy dysk 160Gb ale jest tylko 130Gb wykrywane. Ponoc jakas blokada czy cos. Jak moge odblokowac reszte? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 (edytowane) Mam tez nowy dysk 160Gb ale jest tylko 130Gb wykrywane. Ponoc jakas blokada czy cos. Jak moge odblokowac reszte?przed wczoraj odpowiadałem na identyczny problem wiec szukaj Seagate Barracuda 40 GB - Dysk dziala ale nie jest wykrywany. Jak uruchamiam kompa to słychac "pykniecie" ale chodzi dalej ale go nie wykrywa. Co robic?sprawdź jeszcze raz zworki kabel sygnałowy i ustawiania w BIOS, sprawdź dysk również na innym komputerze Edytowane 14 Lutego 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99none Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 witam, - jaki to model, typ dysku. - pytam dlatego że na niektórych modelach nie można odczytać logów z terminala dyskowego. - dyski Seagate mają wbudowany interfejs do transmisji szeregowej RS-232 aż do prędkości 921.000 - z takim interfejsem można komunikować sie poprzez Hyper Terminal z XP. :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...