capri1 Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Czy udało się komuś z Was odpalić Windowsa XP z dysku zewnętrznego podpiętego przez USB ? Czy Acer 5024 ma taką możliwość ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
contradanza Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Czy udało się komuś z Was odpalić Windowsa XP z dysku zewnętrznego podpiętego przez USB ? Czy Acer 5024 ma taką możliwość ? Czytajcie Panocku http://www.mobile.benchmark.pl/porady/star...temu_z_USB.html pozdrawiam CoNtRaDaNzA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phuong Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 na moim acer aspire 1692wlmi nie ma takiej opcji i cos mi sie wydaje,ze w innych aspire tez nie... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capri1 Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Więc teraz pytanie do posiadaczy Acera 5024 czy mają opcję bootowania przez Usb w biosie ? Artykół traktuje o Linuxie czy można to analogicznie odnieść do Windowsa XP ? Czy ktoś z Was zbootował w ten sposób Windowsa XP bo teorii troche znalazłem ale nigdzie potwierdzenia że komuś realnie to się udało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
contradanza Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 (edytowane) Więc teraz pytanie do posiadaczy Acera 5024 czy mają opcję bootowania przez Usb w biosie ? Znalazlem taki zapis Please make sure to enable [Legacy USB Support] in Advanced page if you use external USB floppy drive. ale nie wiem czy dotyczy tylko zewnętrznej stacji dyskietek czy wykryje też hdd, niech sprawdzi to ktos kto ma ten model, co sie stanie po włączeniu tej opcji. Może też być tak zę nie będzie mozliwości ustawienia usb hdd jeżeli dysk nie jest podłączony. Artykół traktuje o Linuxie czy można to analogicznie odnieść do Windowsa XP ? Chyba nie doczytałeś - artykuł traktuje o windowsie i linuksie, aby przygotować dysk pod system windows należy użyć programu Windows-based Format Utility for HP Drive Key or DiskOnKey USB Device Edytowane 14 Lutego 2006 przez contradanza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abes99 Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 walczylem kiedys z tym tematem i bedzie problem :( tutaj opisywalem co i jak: http://www.autocentrum.pl/index.php3?FF=75...om=1&showform=0 a z tego co sie orientuje wspomnianym wyzej oprogramowaniem HP mozna stworzyc dysk startowy usb z dosem, czyli moze daloby rade 98/Me postawic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
contradanza Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 walczylem kiedys z tym tematem i bedzie problem :( tutaj opisywalem co i jak: http://www.autocentrum.pl/index.php3?FF=75...om=1&showform=0 a z tego co sie orientuje wspomnianym wyzej oprogramowaniem HP mozna stworzyc dysk startowy usb z dosem, czyli moze daloby rade 98/Me postawic... Windowsa XP też możesz zrobić tylko nie NTFS a FAT32 (ten warunek musi być spełniony) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capri1 Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Jestem o krok od zakupu Acera 5024 ale bardzo istotne jest dla mnie to żebym miał drugi system na dysku zewnętrzny. Z powyższych odpowiedzi wnioskuje że jeżeli bios będzie miał możliwość bootowania z usb to przy pomocy: "Windows-based Format Utility for HP Drive Key or DiskOnKey USB Device", uda mi się zbootować XP z dysku zewnętrznego, natomiast w przypadku gdy bios nie będzie miał takiej możliwości uda mi się zrobić za pomocą "vmware workstation" dysk wirtualny na dysku zewnętrznym i w ten sposób używać drugiego systemu. Czy mój tok rozumowania jest właściwy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...