alhazred Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Witam, pierwszy raz skladam komputer i mysle o zestawie jak w sygnaturce. Nie planuje go dalej rozbudowywac, co najwyzej sprobowac podkrecac w rozsadnych granicach. po przestudiowaniu tego forum myslalem, ze tagan 380 u01 poradzi sobie z tym zestawem bez problemu, ale koles w znaku wczoraj powiedzial mi, ze po miesiacu zasilacz bedzie do wyrzucenia. No i jestem w kropce: chcialbym miec cichy zasilacz, ktory poradzi sobie z tym zestawem, ale powyzej 300 zl na pewno nie mam ochoty na niego wydawac (a Tagan 420W kosztuje jeszcze wiecej). W zwiazku z tym prosze o porade. W tej chwili zaciekawil mnie Aerocool Aeropower 450W, moc juz chyba musi wystarczyc w zupelnosci, do tego ponoc cichy no i super cena. Jedyny powazny zarzut na zenfist.pl to 5 kabli molex (choc niespecjalnie rozumiem, co to w praktyce oznacza :D. czy to rozsadny wybor? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 SZukajka nie gryzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alhazred Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 uzylem szukarki. czytam forum od tygodnia i nie znalazlem jednoznacznej odpowiedzi jakie jest sensowne minimum dla gf 7800gt. rozumiem, ze najlepiej kupic tagana albo topower >=420W i miec spokoj, ale nie o to chodzilo w moim pytaniu. no ale nic, jesli to problem odpowiedziec, to szukam dalej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciekkk Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 (edytowane) Huntkey - 14 cm wentyl i sporo WAT za mała kasę, albo Seasonic - sprawność powyżej 80%, najcichszy zasilacz według silentpcreview.com btw to sensowne minimum dla 7800gt to ... markowe 300W, ja miałem 6800gt gainwarda na markowym 300W i bylo bez najmniejszych problemów, więc uważam że x > 350 jest już naprawde ok. Powyżej 400W brałbym tylko dla SLI i dual core. Huntkey 350W radzi sobie ze SLI więc 1 karte impo całkowicie wtsrayczt. Edytowane 14 Lutego 2006 przez maciekkk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Ja rowniez szukalem zasilki do 300zl i myslalem tez nad aero ale 550W ale zenfist polecil mi to http://zenfist.pl/pID/166.htm moze i dobre nie bylo mi dane sprawdzic :) Rozumiem Twoj dylemat ,bo do max 300zl ciezko cos znalezc ,bo wszyscy polecajac Tagana czy Topowera lekko przekraczaja ta magiczna granice 300zl :mur: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciekkk Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Za 300 zł nie kupisz zadnego zasilacza który będzie lepszy niż huntkey za 169 zł, ale jak wierzysz w magie cyferek i sławnych marek... huntkey ma chyba te same bebechy co maximus, więc chyba z deka przepłaciłeś ;x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 A widzisz co w koncu wyladowalo u mnie :lol2: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alhazred Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 dzieki wielkie w takim razie, przyjrze sie blizej temu huntkey 350 ap (bo rozumiem, ze nie ma roznicy miedzy nim a 400). choc mam caly czas watpliwosci, czy bezpieczniejszy i mocniejszy nie bedzie ten aerocool aeropower 450W http://zenfist.pl/pID/124.htm. i nadal nie wiem jakie sa jego praktyczne minusy i z czego wynika jego dosc niska jak na te moc cena - czy mozna go bez problemu uzywac do plyt s.939 PCI-E? i co utrudnia to, ze ma tylko dwie wiazki po piec zlacz - trudniej popodlaczac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...