Skocz do zawartości
Wert

Problem Z Kamerą

Rekomendowane odpowiedzi

W grudniu ub. roku kupiłem kamerę internetową. W sklepie chulała bez problemów. Po zainstalowaniu jej w moim PC zawieszała mi po kilku sekundach kompa. Nie było nawet mowy o przekazie obrazu do netu. Oddałem ją i kupiłem następną Labtec-a. Tym razem już wziąłem skrzynkę do sklepu i tam ją zainstalowałem. Wszystko było ok dopóki nie przyjechałem do domu. I tu znowu zaczęły się schody.Kamerka pracowała ok. 25 min. a potem znów zawiesiła kompa. Po podłączeniu się do netu i rozpoczęciu rozmowy przez Skype' zrestartowała mi kompa. Sterowniki ok. Płyta główna ECS KT7VZA-B ATX

procek AMD Duron800MHz

karta ATI Radeon 9200SE

USB 1,0

Sam już nie wiem gdzie szukać przyczyny takiego jej zachowania :mur: .

Czy może tkwić w tym, że USB w PC jest 1,0 a kamera jest na USB 2,0?

Najbardziej drażni mnie to, że widzę wszystkich z którymi rozmawiam a oni mnie nie.

Na razie kamera jest schowana głęboko, w biurku żeby mnie nie drażniła nawet swoją obecnością. Jako ciekawostkę mogę podać , że na kilkunastoletnim kompie(300MHz) w pracy hula bez problemów(ale bez netu).

Czyżby to wina mojego łącza internetowego(UPC)? Ale nawet niepodłączona do netu zawiesza kompa :mad: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym to widział tak:

Pytanie:

Sam już nie wiem gdzie szukać przyczyny takiego jej zachowania :mur: .

Odpowiedź:

Płyta główna ECS

Nie ufam im. Może to tylko moja fobia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi