czerkawski2000 Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Proszę, błagam, POMOCY Dlaczego wskazuje Temp2: 94C a Temp3:-31C?? Co się dzieje?? PS. Wentylacja, radiator, praca kompa - OK!!! qbasic@buziaczek.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Chemik89 Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 a sprawdzałeś PALUCHEM :P ja bym tym licznikom nie wierzył :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek2107 Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 a jedna temperature amsz ujemna:P wez looknij w everescie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Chemik89 Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 (edytowane) no co moze chłodzi ciekłym AZOTEM :D :D :wink: wtedy nie radze paluchem :) Edytowane 15 Lutego 2006 przez Chemik89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 hahaha :D weź spraw sobie everesta www.lavalys.com tam masz wszystko czarno na białym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blank2424 Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 (edytowane) a jaką masz płytę główną??? niektóre zawyżają temp ale że aż tak....to nie wiedziałem..........;) Edytowane 17 Lutego 2006 przez blank2424 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Chemik89 Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 pewnie GB :) ona ma największe odchyły :P mimo iż u mnie też pokazuje czasem ujemne :P w speedfanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blank2424 Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 tak ale zawyża o 7-10 stopni a nie aż tyle:] chyba, że faktycznie ma 80stopni i zawyża te 10 :D sprawdź paluchem:] jak Ci się lekko stopi i przyklei....... znaczy że faktycznie tyle ma;) (głupi żart, wiem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerkawski2000 Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Dzięki. Jeżeli chodzi o płytę to mam to na Asus P4PE-2 oraz na ECS 865PE-A. Procki te same, wskazania te same :blink: PALUCHEM to procka bespośredni nie dotykałem ale, logicznie myśląc to ten radiator powinien też być gorący - a nie jest (100% przyklejony pastą), jest zimny!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blank2424 Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 czyli napewno zły odczyt, spróbuj upgrade biosu, poczytaj co producent zmienił w kolejnych wersjach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mandrzej1 Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 A ja mam taki problem że też mam wysoką temperature procka ale radiator jest gorący ale jak go dotykam to tak na oko ma 50C. Procek Celeron D 2,80 GHz nic nie podkręcałem, cooler orginalny (boxowy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Chemik89 Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 czyli moze mieć te 70 * :P radiator ma przecie mniejszą temp od proca :) dotknij jaknajnizej radiatora, jak nie bedzie parzyć to OK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mandrzej1 Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 ale jak jest 100% użycie procka to temperatura rośnie do 89C. Nigdy mi sie jeszcze nie wyłączył a gdzieś słyszałem że jak przekroczy 72C to się wyłączy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Chemik89 Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 (edytowane) przy 89* jakbyś dotknał to by ci palec został na radiatorze :lol: :lol: :lol: :P a ten celek to wytrzyma ze 100* :P pewnie masz walnietą diode termiczą w procu :) wyłaczys ie jak sie spali :) ale jakby był przegrzany to by ci wyskakiwały blue screeny i ogólnie ciagle by sie wieszal i resetował :) weź pod uwage ze moze być źle nałożona pasta i radiator nie może odebrać odpowiedniej ilosci ciepła :) Edytowane 21 Lutego 2006 przez Chemik89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mandrzej1 Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 teraz w evereście mam 65C. położyłem termometr na radiator i wskazywał 35C. chwytałem go i nie ma różnicy czy bliżej procka czy dalej taka sama temp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Chemik89 Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 a pasta dobrze nałożona ?? sam nakładałeś czy już była na start ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mandrzej1 Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 ostatnio sam nakładałem wtarłem w radiator. Ale ta pasta to była tataka do bani i myśle że troche za moło dałem. niedługo kupie arctic silver 5 i może jakiś cooler Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Chemik89 Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 a tak przy okazji - dlaczego Arctic SILVER jest taki mało "silver" :lol: jak dostałem to to myślałem ze to jakaś podróba :/ jakieś ciemne - brązowawo-szare - papkowate coś :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mandrzej1 Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 bobre pasty są ciemne i coś trudno sie je czyści Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerkawski2000 Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Hej, powiedzćie mi tylko jedno. Do której płyty się tyczy, że napewno są złe wskazania. Chętnie zajmę się biosem ale na której płycie!!! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mandrzej1 Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 taka płyta: Nazwa płyty głównej Gigabyte GA-8IPE1000-G v4 Typ procesora Intel Celeron D 335, 2800 MHz (21 x 133) Właściwości BIOS'u Typ BIOS'u Award Modular Typ BIOS'u Award Award Modular BIOS v6.00PG Informacja z BIOS'u Award Intel 865PE AGPSet BIOS for 8IPE1000-G/L F2 Data BIOS'u systemowego 01/31/05 Data BIOS'u wideo 11/16/05 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Chemik89 Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 poszukaj jakiegoś nowszego biosu :) ale w GB te czujniki zawsze były do bani :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...