deftone Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 (edytowane) witam B) zwracam sie z prośbą o pomoc z pewnym dość uciążliwym problemem. Otóż mam tuner TV Leadtek WinFast TV2000XP który działa bez zarzutów, ale pilot który był do niego dołączony przestał działać dosłownie w jednej chwili. Sprawdzałem baterie itp. i wszystko wyglada OK, poza tym problem znika gdy przełoże karte do innego slota. Niestety po ponownym włączeniu komputera problem wraca. Na stronie prodeucenta w dziale FAQ znalezlem taki wątek: Q: Why does my remote control not work properly? Sometimes there is no response as I press any keys. A: This is generally caused by IRQ conflict problems. Remove all add-on cards from your mother board. Leave only the graphics card and TV2000 XP on your motherboard. Then install other cards one by one. Make sure none of your PCI cards share the same IRQs with your TV2000XP. TV2000 XP needs an isolated and independent IRQ. (You can assign the IRQ value of your PCI slot in the CMOS setting of the motherboard.) No i wlasnie teraz nie zabardzo wiem jak sobie z tym poradzic. Wg tego poradnika mam wyjąć wszystkie dodatkowe karty i zostawić tylko karte grafiki (ge force 6600 na pci-express) oraz ten nieszczęsny tuner TV. Jako że nie mam innych "wyjmowalnych" kart w komputerze wiec ten punkt pominałem. Mam plyte główną Asus AN8-E i w ustawieniach BIOS nie zabardzo moge znalezc przypisanie IRQ do jakiegos innego slota PCI. POza tym odkryłem że tuner tv ma IRQ 16 podczas gdy ogolnie wszystkich IRQ ma byc 15... Wie ktos moze jak mi pomoć? wielkie dzieki z góry za pomoc... :rolleyes: Edytowane 15 Lutego 2006 przez deftone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...