-=virus=- Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 (edytowane) Witam! Na początek fota nie jest super jakości ale postaram się wszystko dokładniej opisać. krawędzie wyświetlanego obrazu myślę że widać dokładnie natomiast czerwoną ramką oznaczyłem krawędzie kineskopu i widać dokładnie ta czarną powierzchnię. No i problem w tym że nie mogę rozciągnąć obrazu do krawędzie kineskopu ponieważ jak chce przesunąć obraz a prawo to przez pokrętło przy monitorze to jest koniec skali i nie idzie tak samo w duł. Da się jakoś to naprawić? Edytowane 16 Lutego 2006 przez -=virus=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DirtZ Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 a) kup sobie słownik ortograficzny ;) B) co to za monitor? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 (edytowane) spróbuj skorzystać z opcji w ustawieniach karty graficznej dotyczące ekranu, powinny tam być odpowiednie opcje a zacznij od sprawdzenia czy we Właściwościach: Ekranu zakładka Ustawienia jest zaznaczona opcja: "Powiększ rozmiar pulpitu systemu windows do rozmiarów tego monitora" Edytowane 16 Lutego 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=virus=- Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 (edytowane) a) kup sobie słownik ortograficzny ;) B) co to za monitor? jakoś nie widzę żadnych ortów :wink: monitor to: AOCA770 Spectrum spróbuj skorzystać z opcji w ustawieniach karty graficznej dotyczące ekranu, powinny tam być odpowiednie opcje a zacznij od sprawdzenia czy we Właściwościach: Ekranu zakładka Ustawienia jest zaznaczona opcja: "Powiększ rozmiar pulpitu systemu windows do rozmiarów tego monitora" tak wiem o co chodzi ale to nie daje żądanego efektu. W biosie też tak mam. Występuje to na poszczególnych rozdzielczośćiach. Mam ładniejszą fotke: Edytowane 17 Lutego 2006 przez -=virus=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Elektronika w monitorze jest walnieta. Sproboj odlaczyc na 5 min monitor od sieci energetycznej (wyjmij kabel z gniazdka). Moze pomoze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=virus=- Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Odłączenie nic nie daje. Napisałem że jest to na wybranych rozdzielczościach tej w biosie i w 1024x768@85hz jak dam 75hz to jest już OK. Inne rozdzielczości są OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mumia24 Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Witam ja mialem kiedys to samo i nic z tym niezrobisz po prostu masz uszkodzony ulad odhylania i musisz dac do naprawy bo za jakis czas zgasnie calkiem :mur: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=virus=- Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 A monitor po rozkręceniu ma jakąś możliwość resetu ustawień? albo jakiejś regulacji za pomocą jakiś pokręteł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mumia24 Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Regulacje oczywiscie ze tak ale musisz uwozac zeby niezrobic gozej jak jest teraz :blink: nara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=virus=- Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Co do rozkręcania monitora to przydało by się jakieś FAQ bo nie chce popsuć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubajew Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Jak rozkręcisz, to będziesz miał zapewne potencjometry(takie gdzie regulujesz śrubokrętem krzyżakowym) :) w tv wiem że są dwa, jeden focus, a drugi nie pamiętam :), możesz regulować monitor podczas pracy :-) ale radzę uważać... Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=virus=- Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Macie gdzieś jakieś FAQ na temat rozkręcania monitorów :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 FAQ na temat rozkręcania monitorów? To po co Ci biedni studenci 5 lat studiują elektronikę skoro wystarczy przeczytać FAQ. Przepraszam ale nie wiem czy się śmiać czy płakać czytając takie wypowiedzi. Ludzie niedługo będą prosić o FAQ na temat jak zrobić procesor, albo dokonać transplantacji serca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...