Skocz do zawartości
Gość matt210

O Co Mu Chodzi?

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc wam mam problem bo gdy prubuje zrobc teta w 3D Mark 2006 wyskakuje mi takie cos, co mam z tym zrobic ? i jak sie z tym uporac?

post-131495-1140120565_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka masz karte graficzna mistrzu ? Od tego zacznijmy.

Radeon 9600 128/128 @ podkrecony w biosie ale do ilu to nie wiem:) jak jest 66@72:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obywatelu wygląda na to ze wlasnie masz za cienką karte na tego 3dmarka zmien grafike na lepsza i odpal 3dmarka hehe.Pozdrawiam

obywatelu ja juz robilem testa w 3d mark 2006:) tylko teraz mi sie nie chce tylko ze przedtem na standardowym taktowaniu i klarcie a teraz na a64 New castle3000@2500(moje max jak narazie 2688 na 1.65v na zasilaczu 300w ale polecialem 2750 ale braklo produ dla dysku:() i nakarcie z biosa 66@72:) wiec powinno ruszyc:)

post-131495-1140121834_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

i nakarcie z biosa 66@72

Wiesz że możesz uwalić grafe, zwiększyłeś częstotliwość agp, a nie zegary karty, gratulacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz że możesz uwalić grafe, zwiększyłeś częstotliwość agp, a nie zegary karty, gratulacje.

w sumie to na początku nie wiedziałem o co mu chodzi z tymi cyferkami ale Grzechu mi to rozjaśnił ;) 72 mhz to nie są zabójcze, bo agp wytrzymuje nawet 80 kilka mhz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w sumie to na początku nie wiedziałem o co mu chodzi z tymi cyferkami ale Grzechu mi to rozjaśnił ;) 72 mhz to nie są zabójcze, bo agp wytrzymuje nawet 80 kilka mhz

no to czemu na 66 mam ten sam błąd a na 3d mark 2005 leci normalnie

Zainstaluj najnowsze stery i drectx 9,0c

Jaki to zasilator?

chwilke a zasilacz 300w:) kumpel jutro przyniesie 350w chifteca to sie pobawimy procem moim bo sie faajnie kreci jak na new castle:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po zainstalowaniu directx 9.0c nie bylo bledu ale sie 3 d mark wylaczyl;] a ja mam A 64 New Catle s754 3000+ Gigabyte Ga k8ns biosik F17:) Radeon 9600 128/128, 1024mb God ram niestety;/, Segate Barracuda ATA 160Gb 7200.7 niestety ATA no i ciagnie to zadsilacz 300w no ichlodzonko Pentagram 80 CU 2 d ni temu mialem wodne ale pech to pech nie ma to jak miec glupioch starych:)

dodam jeszcze ze tego kompa mam juz preslo rok:) zbieraalem na niego 1.5 roku:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to za zasilacz tam masz ten 300 W :) Zmieniaj jak najszybciej. Dzis przy kazdym wlaczeniu trzymaj w poblizu gasnice :D A tak na powaznie to odinstaluj 3D mark.Od nowa stery do grafy/mobo najpierw je odinstaluj.

Po odinstalowaniu dobrze by bylo usunac pozostalosci za pomoca Driver Cleaner. Teraz mozna zainstalowac zaczynajac od tych do mobo ,potem DX 9.0c i na koncu do grafy.

I od nowa 3D Mark. Ale to juz na lepszym zasilaczu. :)

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej !

Miałem tak samo !!!

Wgrałem jeszcze raz stery i zainstalowałem jeszcze raz 3DMark06 (z directx) i działa !!!

no spox nowe stery i przechodzi to co blad wyskakiwal ale teraz podczas robienie testu na cpu test 1 sie wylancza:) znaczy teraz tak mam za 1 razem:) moze to tylko wina czegos innego pozniej sie okaze:) a jak podkręcacie swoja karte graficzne ? i czym?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napisz jakiej firmy masz zasilacz, zobacz jakie temperatury na procku.

kartę podkręć np. programem Riva Tuner lub Power Strip (polecam ten 1szy), a jak podkręcić to poczytaj w dziale FAQ i poszperaj po forum ...

Edytowane przez janio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napisz jakiej firmy masz zasilacz, zobacz jakie temperatury na procku.

kartę podkręć np. programem Riva Tuner lub Power Strip (polecam ten 1szy), a jak podkręcić to poczytaj w dziale FAQ i poszperaj po forum ...

aha, poczytam:) a mam zasilacz jakis niefirmowy:) ktory ma juz 5 lat:)

teraz mi sie robi takie cos ze jak wlanczam 3d mark 06 i test to sie wylancza :) sterowniki do plyty??

aha, poczytam:) a mam zasilacz jakis niefirmowy:) ktory ma juz 5 lat:)

:lol: nie szkoda Ci tak prawie że palić tego kompa? Pewnie napięcie skacze Ci jak Jenna Jameson B)

:lol: nie szkoda Ci tak prawie że palić tego kompa? Pewnie napięcie skacze Ci jak Jenna Jameson B)

no szkoda szkoda:( ale niestety musze ciorac na tym bo nie mam kasy na 2 i starzy mi nie dadza za"moje zachowanie":):):)

dobra robie formata i sterowniki nowe i direct i zobaczymy;d

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Używaj magicznego przycisku edycja a nie piszesz jeden post pod drugim.

Domik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na moje to Ty lepiej zacznij martwic sie o swoj sprzet bo jak mowisz "5 letni niefirmowy zasilacz" moze Ci caly sprzet spalic.

Wydaje mi sie ze New Castle pobiera wiecej produ niz Twoj poprzedni proc i w tym jest problem, poprostu zasilka nie wyrabia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wiem ze musze wymienic przedtem pracowal na celeronie 900@1200, soltek jakis tam. 384sd ram, 2xcd rom,gefors 2:) teraz na owiele lepszym sprzecie:) ale kurde nie mam kasy na nowy zasilacz:/ moze dopiero w październiku albo listopadzie:) (imieninki i urodzinki)hehe moze wczesniej wyciagne ale watpie;/niestety

http://www.allegro.pl/item86171773_mode_co...350w_gw_fv.html co o tm myslicie, mysle ze on bedzie lepszy niz ten moj 300w bez firmowy:) choc ten mode com tez jest kiciasty;d

Grrrrrrrrrr :blurp: Dołączona grafika <----- nie widzisz tego !!! Nie pisz posta pod postem

//Domik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi