AMDFan Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Witam Mam nowy dysk WD 250JS sata II Po instalacji bios go wykrywa,ale nie mogę uruchomić Windowsa( jest zainstalowany na starym dysku EIDE) Na wszelki wypadek zezworkowałem Caviara aby pracował w trybie sata I. Komputer uruchamia się jedynie po wyłączeniu SATA w Biosie System uruchamia się do momentu ukazania się ekranu z logiem WIN XP po czym następuje zwis Jeśli potrzeba jakiś sterowników proszę o podanie lokalizacji gdyż nie posiadam płytki instalacyjnej a na www.nvidia.pl nie znalazłem Pozdrawiam PS Czy fakt że dysk jest podłączony do gniazda SATA 1 może mieć znaczenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMDFan Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Ok pomogła instalacja sterowników IDE\SATA ze strony producenta- skąd jednak wziąć wersję która zmieśći się na dyskietce( aby użyć do wykrycia dysku przy instalacji systemu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...