Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Od czasu gdy wymienilem moja stara karte graficzna (gf mx4000) na radzia 9550, pojawil sie pewien problem. Otoz, podczas sluchania muzyki (winamp,foobar,wmp - nie ma znaczenia) co jakis czas (tak na oko to okolo 2-3 min.) dzwiek na moment zacina sie (moment = ok 1s) po czym wszystko wraca do normy. O ile mozna z tym bez problemu zyc to jednak jest to cholernie denerwujace. Dzieje sie to niezaleznie od systemu (aktualnie xp sp2, wczesniej probowalem win2k sp4 i win 2k3 sp1). Moja karta dzwiekowa to Live 24bit jednakze na zintegrowanym z plyta ALC655 dzieje sie to samo (tylko troche bardziej denerwujaco) ale najgorzej bylo na mojej starej dzwiekowce na CMI8738 (sluchanie na niej muzyki to tortura byla).

Caly konfig:

Barton 2500+@3200+

Epox 8KRAI (KT600)

1x1GB TwinMOS 2,5-3-3-6-1T

Sapphire Radeon 9550 (@400/500, chlodzony pasywnie zalmanem NB-32K i radiatorkami na pamieciach)

WDC 200GB SATA (na nim jest m.in. system)

Maxtor DiamondMax 9Plus 80GB (na nim z kolei m.in. swap)

SB Live 24bit

CDRW Liteon, DVD-ROM LG

Czy ktos spotkal sie moze z takim problemem? Wszelkie rady mile widziane.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może to zasilacz, który nie daje rady ? Bo tak to nie widze innego rozwiązania. Dołożyłes lepszą karte pewno bierze więcje prądu i zasiłka nie wydala.

Zasilka to 350W Modecom, fakt, napiecia ma fatalne ale caly komputer jest w 100% stabilny, poza tym na kodeku zintegrowanym z plyta dzieje sie to samo a on mniej pradu wymaga przecie...Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi