Jabar83 Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 (edytowane) Witam. Pilnie poszukuje jakiegos prostego programu cos w stylu wtyczki do Outpost Firewall (BlockPost) do banowania IP. Chodzi mi oto by zbanowac osobe z mojej sieci osiedlowej aby ta nie mogla odemnie sciagac plikow z Huba osiedlowego(DC++). Wczesniej korzystalem z firewall'a (Outpost) i wtyczki,( BlockPost), ale problem w tym ze ten firewall mi za bardzo nie pasuje. System na nim jest dosc niestabilny. Strony sie czesto nie laduja i ogolnie zaczynal mnie juz denerwowac ;) Wiec wrocilem teraz do Kerio Personal Firewall v 2.15. I tu jest problem bo nie wiem jak zbanowac pojedyncze IP na caly ruch w sieci ,tak aby taka osoba nie mogla nic odemnie pobierac i wchodzic na serwery (np. Counter Strike). Probowalem juz za pomoca Kerio (Filter Rules) ale albo nie banuje, lub banuje mi cala siec.Dlatego prosze o jakis program niezalezny od Firewall'a przy pomocy ktorego bede mogl zbanowac IP typka, albo poleccie jakis inny firewall w ktorym szybko i bez zbednej zabawy bede mogl zbanowac IP. To dla mnie wazne! Z gory dzieki za pomoc. Edytowane 20 Lutego 2006 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lori129 Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Hmm....niewiem czy nie narusze regulaminu :D ale jeżeli masz w sieci lokalnej takie super zabezpieczenia i inteligentnego administratora sieci(mówiąc prosto admin jest debilem i postawił serwer na windowsie i ustawił tak, aby TYLKO działało) jak u mnie na osiedlu to możesz gościa całkiem wyłączyć z sieci programem net cut. P.S Możesz nim także odłączyć całą sieć lub pojedyńcze osoby. Dopiero restart serwera niby spowrotem podłącza użytkownika(ów). Strona domowa Net Cut - download Miłego użytkowania i bawienia się ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 (edytowane) hm... z siekiera na kwiatek :PPPPPPpp a poza tym nie radze robic instalki tej "zabawki" :P Edytowane 18 Lutego 2006 przez avecezary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 hm... z siekiera na kwiatek :PPPPPPpp a poza tym nie radze robic instalki tej "zabawki" :P niby czemu jej nie instalować ? bo nie ma chyba jakis spywarów czy wirusów ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 (edytowane) Nie no gosc ktorego chce zbanowac zasluzyl na to. Nie dosc ze czituje w CS :( To do tego nie daje nic sciagnac na osiedlowym Hubie. To ze moj wspanialy admin ma to gdzies to sam jestem zmuszony go zbanowac. Oczywiscie tyczy sie to tylko mojej osoby. Bedzie on mogl dalej czitowac w CS na serwerach moich kumpli(o ile go tez nie zbanuja ;) ) oraz u innych ludzi z mojej sieci :) Wiec nie chce banowac calej sieci tylko jego. Dzieki za linka EDIT: Wlasnie poczytalem na temat tego netcut i przyznam racje avecezary.Wole poszukac czegos innego aby przypadkiem nie zbanowac calej sieci i nie narobic problemu adminowi :) Edytowane 18 Lutego 2006 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 jesli masz XP z SP2 to masz tam FW i po problemie jesli nie......no troche FW jest w sieci ( darmowych tez ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...