vegosan Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Witam Niedawno sobie zlozylem pcta Mam dysk SAMSUNG 160GB SATA II HD160JJ oraz plytke Asrock 939DUAL-SATA2 I tutaj pojawia sie problem.Gdy podpinam dysk do SATA 2 to nie da sie zainstalować do końca Windowsa 98 bo 10minut przed koncem instalacji gdy ma byc finalizacja pokazuje sie Czarny ekran ..Czekaj az zainstalują sie komponenty i zwis'' niby wczytuje ale mozna tak czekac godzine i nic. Na SATA 1 nie mam takich problemow...spokojnie moge zainstalować windowsa 98 i windowsa XP. Dotego kazdy mial problem ze Windows 98 widzi tylko 31GB a XP bez SP2 coś kolo 131 GIGA a ja normalnie i na tym i na tym widze 160GB. Zrobilem sobie 1 partycje 20giga na FAT32 oraz 2 partycje na NTFS. Czemu jak daje dysk na SATA 2 to mam problemy ? rowniez gdy instaluje XP to podczas instalacji przy restarcie pokazuje mi sie niebieski ekran ze cos jest nie tak... To wszystko sie dzieje gdy nie ma zworki lub gdy zworka jest na SATA 1.5Gb/s Speed Limit Jumper setting Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...