Charisma Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Witam jestem totalnie poczatkujaca osoba jezeli chodzi o przygode z WiFi. Kupilem Router Di-624 D-Linka. Mam nastepujacy problem : Po konfiguracji itp. internet chodzi bardzo wolno, a jakosc sygnalu wskazuje na bardzo dobra. Mam karte Intela w laptopie, a w komputerze stacjonarnym D-Link AirPlusG DWL-G510. Siedze przed routerem i nadal internet chodzi wolno. Jak przepne kabel do karty sieciowej chodzi wporzadku. Przykladowo sciaga mi ten sam plik przez WiFi z predkoscia 8 kB, a przy karcie sieciowej 20-30 kB. Prosze o pomoc i z gory dziekuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hulajnoga10 Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 ja mam podobny problem a wszystko przez to ze ISP ma autoryzacje po adresie MAC ktorego nie moge zmienic w routerze, bedzie 3ba sie przejsc do providera i powiedziec mu zeby zmienil adres MAC dlatego ze zmienilem karte sieciową. A tobie proponuje to samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 witam male nieporozumienie jesli jest filtracja po MACu a masz zly adres fizyczny to netu wogole nie masz a to slabo chodzi nie ma z mackiem nic wspolnego zobacz czy na tym samym standardzie ( ap i karty ) jedziesz i wylacz obsuge wifi przez winde zobacz tez pingi do jakiegos hosta slaby transfer masz na laptopie czy stacjonarnym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hulajnoga10 Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 no u mnie jest filtracja po MACu a net chodzi a po jakims czasie sie blokuje. Jest duzy spadek przepustowosci łącza jesli łączę sie przez router, na sieciówce kablowej jest normalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...