Gość wwojtek26 Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Kiedy startuje komputer, bios znajduje dyski itp itd. Dochodzi do momentu kiedu powinno pojawić się logo windows a na dole lata zielony pasek. Tak jednak się nie dzieje. Zanim pojawi się logo windows mija jakieś 20 sekund. Skąd ta pauza? Nigdy jeszcze czegoś podobnego nie miałem. Sprzęt Płyta gigabyte k8ns ultra na nforce 3 ia dysk samsung 160JJ Dodam tylko że dysk jest sata 2, a ja nie mam kontrolera sata2 tylko sata 1, jednak w biosie mogę włączyć obsługę sata 2 jako sata 1. Dysk jest nowy - ze sklepu, poprzednia 160 tka samsung padla. Zastanawiam się czy może kontroler nie jest uwalony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurusam Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Przyłączam się do pytania kolegi. Umnie dokładnie ten sam problem, tylko dysk mam mniejszy. Kiedyś bawiłem się z programem do sprawdzania jak uruchamia się system (poszczególne usługi i sterowniki - zapomniałem nazwy programu) i wyszło, że coś nie tak jest z buforowaniem zapisu, czy jakoś tak - ale nie mam pojęcia jak to naprawić. To takie moje małe spostrzeżenie. Czekam na jakieś konstruktywne odpowiedzi. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...