Skocz do zawartości
Gość

NT1+2a/b+V.24

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!

Mam ten modemik z dilaogu razem z pakietem CDI. Pod win XP połączenie miałem 128 (oczywiście tylko tak pokazywał win bo modemik jest na comie) Bajerek ten dzałał w ten sposób że połączenie z dialogiem odbywało się na jednym kanale (64Kbps) ale gdy tylko jakaś aplikacja typu KaZa potrzebowała więcej w modemie odpalał się drugi kanał i modem pociskał tyle na ile mu pozwolił com (115200)Proble mam z win 2000 server. Połączenie jest 64Kbps i nie chce być szybciej (drugi kanał się nie odpala) sterowniki mam te same. Ktoś ma może jakieś pomysły??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie!!

Dzięki best-boy za link. W nowych sterach jest fajowy programik do ustawień modemu. Jak narazie win2000server polaczenie z dialogiem pokazuje 128 :lol: (szkoda że nie moge zmienić przepustowoć com) i po 3s. odpala się następny kanał :lol:

pozdrawiam!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie!!

Dzięki best-boy za link. W nowych sterach jest fajowy programik do ustawień modemu. Jak narazie win2000server polaczenie z dialogiem pokazuje 128 :lol: (szkoda że nie moge zmienić przepustowoć com) i po 3s. odpala się następny kanał :lol:  

pozdrawiam!!!

jak masz win 2000 to mozesz wogole zablokowac zarzadzanie kanalami

musisz w tym konfiguratorze odznaczyc "BOD"

i masz non stop dwa kanaly

:wink:

sprawdzales programikiem HiSerial jakiego masz COM-a ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi