terror Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Jakie inne (tańsze) chłodzenie byście mi polecili do Radeona 9600 ?? Komputera nie używam do gier raczje ani nie będę podkręcał tej karty. Szukam czegoś cichego i taniego oraz czegoś co mi nie spali karty Mój obecny wentylator coś rzęzi więc pora go wymienić. Zastanawiam się czy nie zakupić jakiegoś oryginalnego chłodzenia z uszkodzonej karty ATI. i jak wysoki jest ten Pentagram ?? pozdrawiam m.z. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 (edytowane) na radeona 9600 wystarczy jakis wiekszy radiator :) a pentagram zajmuje 1 slot PCI gdy jest przymocowany do karty. Edytowane 19 Lutego 2006 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
terror Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 (edytowane) czy PENTAGRAM FREEZONE NP-40 Al by wystarczył ?? jest on coprawda do płyt gł. ale ma ten sam rozstaw co moja karta graf. jakiej jest on wysokości ?? i czy wystarczy sam radiator czy wypadałoby do niego zakupić jakiś wentylatorek. Ja w gry nie gram ale moze się zdarzyć że wpadnie jakieś dziecko z rofdziny i czy wtedy się nie przegrzeje podczas gier przy samym radiatorze ?? brać wersję Al czy Cu ?? która się szybciej nagrzeje ?? Edytowane 19 Lutego 2006 przez terror Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 bez nawiewu lepiej wersje AL. Powinien starczyć, jak na 9550 z rdzeniem @ 400mhz sam ten radiatorek ktory jest seryjnie wystarczał ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blank2424 Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 poszukaj na allegro, ludzie wymieniają radiator w gigabyte, spełnia on doskonale swoją rolę, więc za nim sięrozejrzyj, kupisz go pewnie za grosze:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
terror Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 czy nie lepiej faktycznie dołożyć do Freezone Xc-80 Al i mieć pewność i spokój niż przy samych radiatorkach ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 (edytowane) nie ma sensu inwestowac 1/4 ceny karty w chłodzenie :] Duzy radiator i bedziesz miał cisze i spokoj :) Edytowane 22 Lutego 2006 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
terror Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 no tak, ale jakbym pomyślał przyszłościowo i chciał kiedyś zmienić grafikę to czy w nowych kartach przyda mi się ten zestaw chłodzący (rozstaw, mocowanie) ?? i czy jakbym np. włączył jakąś grę to czy sam radiator wystarczy mi na ochlodzenie calej karty ?? (ATI Radeon 9600 ) czy nie spali jej czy wyższych obrotach ?? pozdrawiam m.z. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
terror Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 jest ktoś w stanie odpowiedzieć mi na moje pytania w/w ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...