Skocz do zawartości
hulajnoga10

Dlink Di-624 I Clone Mac

Rekomendowane odpowiedzi

Siema, mam problem z moim routerem Dlink DI-624 otóż musze sklonowac adres MAC kart sieciowej i wpisuje w konfiguracji w polu Clone MAC nowy numer MAC karty i wciskam Apply i lipa. Po wejsciu ponownie do konfiguracji routera numer jest taki sam jaki byl wczesniej. Znacie moze jakis inny sposob na rozwiazanie tego problemu? Anybody Help?? musze sklonowac MAC ponieważ ISP ma autoryzacje przez numery kart sieciowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie klonuje MAC adres mojej karty WIFI, wciskam clone MAC a potem apply, nastepnie pokazuje sie okno i jest napisane The device is restarting i lipa. Wchodze znowu w konfiguracje i MAC jest taki sam jak byl wczesniej. Moj ISP ma autoryzacje przez MAC i wyraznie widac ze predkosc jest mniejsza niz przez karte sieciową przewodową, po jakims czasie blokuje sie internet. Problemu nie ma na karcie z orygialnym maciem bez udziału routera.

http://img51.imageshack.us/img51/5512/konf6dk.jpg

Edytowane przez hulajnoga10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie po wgraniu nowego firmware do D-linka pojawił się ten sam problem. Prowdopodobnie robisz Clone po zaznaczeniu "Static IP Address" i po zresetowaniu wraca do starych ustawień. Spróbuj zrobić Clone na "Dynamic IP Address" i zresetuj, a potem zmień na "Static". Powinno pomóc. Przynajmniej u mnie i u kumpla pomogło. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi