xryba Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Witam mam takie pytanko: mam laptopa z szwedzka klawiatura, i musze miec na nim szwedzki OS, ale musze tez miec polskie litery, gdyz komp jest uzywany do tłumaczenia tekstów. w wordzie zrobilem skróty i używa sie tego tak jak to zwykle jest zrobione(alt+l=ł), alejest jeden maly problem nie moge uzywac alt+e gdyz pod ta kombinacja jest znak "euro", ale to juz sprawa systemu, jak to wyłączyć, właściwie pytanie mogło by brzmieć jak zrobic aby po naciśnięciu np "m" ukazywał sie "znak zapytania"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123Frytki Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Witam mam takie pytanko: mam laptopa z szwedzka klawiatura, i musze miec na nim szwedzki OS, ale musze tez miec polskie litery, gdyz komp jest uzywany do tłumaczenia tekstów. w wordzie zrobilem skróty i używa sie tego tak jak to zwykle jest zrobione(alt+l=ł), alejest jeden maly problem nie moge uzywac alt+e gdyz pod ta kombinacja jest znak "euro", ale to juz sprawa systemu, jak to wyłączyć, właściwie pytanie mogło by brzmieć jak zrobic aby po naciśnięciu np "m" ukazywał sie "znak zapytania"?Witam. to moze dodaj w "opcjach regionalnych i jezykowych" w panelu sterowania układ klawiatury (polski programisty) i ustaw go jako domyślny. i zobacz wtedy może pomoże. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xryba Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 troche pomyslałem i stwierdziłem ze pasiło by mi gdybym dał rady poprostu wyłączyć jakiś klawisz, czy ktoś wie jak zrobić cos takiego, że powiedzmy naciskam kombinacje "alt+a" i zamiast "ą" nie ukazuje sie żaden znak ale bez keymapperów, najlepiej w rejestrach albo cos takiego ??? aha i zaznaczam że nie chcę zmieniać klawiatury na powiedzmy"angielski programisty" bo chce wyłączyć klawisz który jest we wszystkich układach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mac4 Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 troche pomyslałem i stwierdziłem ze pasiło by mi gdybym dał rady poprostu wyłączyć jakiś klawisz, czy ktoś wie jak zrobić cos takiego, że powiedzmy naciskam kombinacje "alt+a" i zamiast "ą" nie ukazuje sie żaden znak ale bez keymapperów, najlepiej w rejestrach albo cos takiego ??? aha i zaznaczam że nie chcę zmieniać klawiatury na powiedzmy"angielski programisty" bo chce wyłączyć klawisz który jest we wszystkich układach Raczej odpada, jedyne wyjście to zmiana na układ, bez dodatkowych znaków, np. angielski :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Za bardzo nie rozumiem, co chcesz osiagnac, ale pamietaj, ze w niektorych ukladach (np. niemieckim) lewy i prawy ALT maja rozne funkcje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 (edytowane) w polskim jest tak samo lewy i prawy alt rózne efekty dają, wydaje mi sie że 123frytki ma najlepszy pomysł, Mac4 od dłuzszego czasu sie zastanawiam czyj to tyłek w twoim awartarze: twój, twojej baby, czy laski z twojego ulubionego pikachu ;), swoja droga apetyczny Edytowane 20 Lutego 2006 przez ptys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...