tomcyk Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Jedno pytanie ktoory głośniejszy ...ale nie z danych tylko kto z Was słyszał obydwa?????????i moze powiedziec ktoory głośniejszy jest? Pytanie to niczemu nie służy prócz zaspokojeniu mojej ciekawości:) Dzieki z góry Szacuneczek :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Ja mam Vulcana 7 na moim p4 ;) Posiadam regulator i nim ustawiam obroty na 2200rpm i wtedy jest on bardzo cichutki. Podczas grania zwiekszam jednak do 4000rpm i wtedy juz jest glosno :o V7+ slyszalem raz i moim zdaniem jest zaglosny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Wszystko jest zależne od odbrotów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 tak ale załoozmy tak optymalnie bez bawienia sie regulatorami i innymi......po protu mamy kompa w idle'u i co jest głośniejsze??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 hmmm http://thermaltake.com/products/heatsink/v7.htm ( 39 dB at 5000 rpm ) VS http://thermaltake.com/products/heatsink/v7plus.htm ( 47 dB at 6000rpm ) czy to naprawde takie trudne ..... ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 do CthulpiSS : Stary doczytaj moją prośbe .... Nie prosze o dane techniczne bo nie jestem debilem i wiem jak jest!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak słyszałeś obydwa i masz taki słuch że umiesz określić który jest głośniejszy w idle'u to napisz a nie sadż mi tu bezmyślnie linkami :(:(:(:(:(: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Jednak wtórny analfabetyzm sie kłania :lol: Ja mam V7+ i moge powiedzieć, że na LOW jest znośny. Ma wtedy ~3000 obrotów. Jeżeli V7 będzie na podobnych myślę, że będzie zachowywał się bedzie bardzo podobnie. Ja nic nie muszę zwiększać bo na LOW nawet przy 2.82 i 1.85v wystarcza do stabilnej pracy i co najważniejsze temp. nie jest wyższa napewno niż 60*C nawet po długi wygrzewaniu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 do CthulpiSS : Stary doczytaj moją prośbe ....OK Nie prosze o dane techniczne bo nie jestem debilem i wiem jak jest!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ufffffffffff .... ulżyło mi :P Jak słyszałeś obydwa i masz taki słuch że umiesz określić który jest głośniejszy w idle'u to napisz a nie sadż mi tu bezmyślnie linkami :(:(:(:(:(:napisałem - 7+ na HIGH kręci się zdecydowanie szybciej ... ma mniejszy (70mm) wiatrak .... przykład - właśnie przed chwilą zmieniłem na moim COOL H2Twin wiatrak - zamiast 70 mm z boku mam 80 mm od góry - niby inaczej niż zakładali konstruktorzy, ale wydajność taka sama i zdecydowanie ciszej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Jednak wtórny analfabetyzm sie kłania :lol: Ja mam V7+ i moge powiedzieć, że na LOW jest znośny. Ma wtedy ~3000 obrotów. Jeżeli V7 będzie na podobnych myślę, że będzie zachowywał się bedzie bardzo podobnie. Niby bardzo podobne, a jednak Volcano7 jest cichszy poniewaz na nim zamontowano wiatrak 80mm, a nie 70mm jak Volcano7+. Mnie osobiscie lekkie mruczenie Volcano7+ w trybie LOW w ogole nie przeszkadza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...