tobiasz15 Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Sprawa jest taka na tym sprzęcie co poniżej na windowsie98 DX 8,1 mam 5234pkt w 3d smarku....po podkręceniu grafy na 280na500 po zmianie grafy robiłem formata i wgrałem od nowa system myslałem że to normalny wynik ale któryś forumowicz na duraku 1000mhz 256DDR i radek 9000 ma 6134pkt..... co jest nie tak ???? dodam że podkręcanie niewiele daje 100pkt z standardowych 254na440mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Via 4in1 najnowszy wgraj moze pomoze :lol: i zobacz czy masz ustawione AGP Aperature Size ( w biosie) na 1/2 ramu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 A ma plyte na VIA ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 muj rekord to 6300 bodaj czy cos kolo tego ... na nie kreconej graffie bo nic mi nie daje ;p ale tfoj wynik cos maly jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 w 3 de marku pisze że mam Total AGP memory 0 MB może to przez to ??? a gdzie się ustawia większą ilość ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 no własnie co jest nie tak?!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 nie mam płyty na Via tylko SIS 730s Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Via 4in1 najnowszy wgraj moze pomoze :lol: i zobacz czy masz ustawione AGP Aperature Size ( w biosie) na 1/2 ramu Via 4&1 popieram ale AGP Aperature size nie ma sensu ustawiać na połowę ramu bo po pierwsze nie da sie tego zrobic w przypadku 384 mb (bios ma tylko 32,64,128)- mówie o nowszych płytach, ustawienie tego parametru nie da zwiększenia wydajnosci a już napewnie nie w 3d marku. Kłopot lezy raczej gdzieś indziej. Może masz jakieś przedpotopowe stery do grafy albo zaśmieconego winda. :? :? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 winda mam już nieco zasmieconego ale test robilem na prawie czystym :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 nie mam płyty na Via tylko SIS 730s to pewno nie masz zainstalowanej nakładki od sis'a, nie wiem jak sie to dokładnie nazywa, chyba sis agp driver czy jakoś tak, a to agp size ustaw w biosie na 64mb i wtedy zobacz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 a stery to sciągnąlem z www.benchmark.pl pisali że najnowsze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 sterów od AGP nie mam to prawda bo nie wiem jak je wgrac!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 a stery to sciągnąlem z www.benchmark.pl pisali że najnowszeSciągaj zawsze ze strony producenta, ale jak masz catalisty 2.4 lub nowsze a napewno takie tam były to powinno byc ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 sterów od AGP nie mam to prawda bo nie wiem jak je wgrac!!!Zwykle kazda aplikacja ma instalator :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 sterów od AGP nie mam to prawda bo nie wiem jak je wgrac!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Via 4in1 najnowszy wgraj moze pomoze :lol: i zobacz czy masz ustawione AGP Aperature Size ( w biosie) na 1/2 ramu Via 4&1 popieram ale AGP Aperature size nie ma sensu ustawiać na połowę ramu bo po pierwsze nie da sie tego zrobic w przypadku 384 mb (bios ma tylko 32,64,128)- mówie o nowszych płytach, ustawienie tego parametru nie da zwiększenia wydajnosci a już napewnie nie w 3d marku. Kłopot lezy raczej gdzieś indziej. Może masz jakieś przedpotopowe stery do grafy albo zaśmieconego winda. :? :? :? Tu się mylisz :!: Jeśli masz taką opcję w biosie, to pozmieniaj jej wartość a sam zobaczysz, że nawet w 3DMarku daje to rezultaty. UT2k3 też jest na to wrażliwy. W innych programach nie testowałem, bo mało juz gram i mi się nie chce :wink: ale kilka FPSów można tym ustawieniem urwać 8) Dużo zależy od tego jaką masz kartę grafiki (ilość pamięci) i RAMu na płycie. Najlepiej samemu trzeba posprawdzać wszystkie ustawienia, bo różne programy lepiej działają z różnymi wielkościami. Ja mając 512MB RAM mam w biosie ustawione 256MB AGP Aperture Size i wyniki w 3DMarku są wyższe, niż na każdym z niższych ustawień 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 no ale ja na płycie mam od AGP ale onie nie mają instalki a wszystkie inne też nie 2 sprawa że u mnie w biosie nie idze ustawc tej pamięci do AGP niewiem może dlatego że wczesniej miałem karte na płycie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Vengeance na słabszym sprzęcie ma 1300pkt więcej wiec cos nie tak !!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iglak Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Vengeance na słabszym sprzęcie ma 1300pkt więcej wiec cos nie tak !!!!Pewno ma wyższe FSB, a to jest istotne! U mnie na nie kręconym celku mam 4900, a po podkręceniu 6100 (bez kręcenia grafy) pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 lo to jest Duron i ma 256 SDR a ja mam Athlona1000mhz i 384mb SDR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Vengeance na słabszym sprzęcie ma 1300pkt więcej wiec cos nie tak !!!!Pewno ma wyższe FSB, a to jest istotne! U mnie na nie kręconym celku mam 4900, a po podkręceniu 6100 (bez kręcenia grafy) pozdrawiam 1200pkt przez 200mhz???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 a może mi ktos zapodać linka do sterów do AGP bo to może coś dać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DA VINCI Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 ty masz pewnie tyla punktów na niekręconym sprzęcie ;) Vengeance ma podkręconego tego DURNIA na 1130Mhz i pewnie grafe tez ma kręconą więc nie masz sie co załamywać ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cidzej Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 www.sis.com <--- tam se pogrzeb ;P (logiczne, nie ?? :D ) no i oczywiscie zawieraja w sobie instalatora ... (aktualnei jest chyba wersja SiS AGP Driver 1.12) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 ten wynik jest na kręconej grafie do 280na500hz standardowo mam 254na220 i róznca miedzy tym jest jakieś 100pkt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 ale tu chyba nie ma sterów albo nie moge ich znalesc!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Ja tez mialem (mam nadal) taki sam problem. Na moim configu bez krecenia osiagalem jedynie 6700 pkt!! pozniej juz ok. 7000 pkt. Teraz mam troche wiecej okolo 8000 po podkreceniu ale to wciaz malo jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 zobaczysz jak wsadzisz te DDR do Antka XP to bedziesz miał kopa jakeiś 400-600pkt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 ps mój kumpel na antku 1700+ 256DDR VIA KT 266 i Radku 9000pro ma 6600pkt wiec ty nie masz zle:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 dobra znalazłem stery do AGP napisze czy to pomogło jak nie pomoże to bedziemy myslec dalej narazie papa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...