alvin Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 dzien dobry pytanie takie mam, bo byc moze ja czegos nie rozumiem (po raz kolejny B) ) z tego co wiem pamiec powinna posiadac predkosc x2 szyny procka, no a moje pamieci jakos nie chca na 333 chodzic, samo sie 400 ustawia :? dlaczego? kosci mam 3, kazda pc3200 (400 mhz) z gory dziekuje :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sawa Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 musisz ręcznie przestawi na 333. Ustawiają się na 400 bo taką maja wartość nominalną Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 ja sie dopisze do tematu aby niezkladac nowego. mam procka na FSB133 i pamieci ram = 256 (266mhz) i 256 (400mhz). Chcialbym wymienic te kosci na 2x512(400mhz) czy kosci beda dzialac z moim FSB ? jesli tak to czy same zniza sie do wartosci 266mhz czy dadza rade dzialac bez problemu w wyzszych wartosciach ? moja plyta glowna to nForce2 firmy Epox (mam na niej tylko dwa wejscia na ram) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sawa Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 bedą działać na 99% każdej wartości <= od nominalnej, albo jesze wyżej, chociaż najlepiej żeby szły synchronicznie. Z tego co widze to masz chyba procka z odblokowanym mnożnikiem. Zjedz odpowiednio mnożnikiem magistrale na 200, pamięci na 400 i przy tych samych Mhz na CPU bedziesz miał lepszą wydajność całego systemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alvin Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 hmmm moze i ja tak zrobie, chyba da sie w moim magistrala tez krecic dzieki Sawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...