Skocz do zawartości
montechristo

Montaż Zalmana 7000 Na Msi K7n2 Delta-l?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Przejdę może od razu do meritum. Dostałem w prezencie Zalmana 7000 AlCu. A potem zorientowałem się, że moja płyta MSI K7N2 Delta-L na Socket A nie ma otworów wokół gniazda procesorowego, aby zamontować cooler. W związku z tym mam pytanie. Czy istnieje jakikolwiek alternatywny sposób montażu coolera, nie używając tych otworów? Jakieś mody, zapinki, podkładki? Bo pomysł przewiercania płyty trąci nielekkim kuriozum, hehe. A z moddingiem nie miałem jeszcze wiele do czynienia.

Wentylator wydaje mi się git, ale wolałbym nie musieć zmieniać płyty, aby go zamontować bo to się wiąże z nakładami, których nie jestem jeszcze w stanie ponieść.

Dlatego będę ogromnie wdzięczny za podpowiedzi!

P.S. Na stronie jakiegoś niemieckiego sklepu komputerowego znalazłem ceny zestawów. Tam była oferowana moja płyta wraz z procesorem i Zalmanem 7000 AlCu. Wychodziłoby więc, że da się go zamonotwać. Tylko jak :)? Czy też może oszczędzić sobie zachodu, sprzedać Zalmana i kupić coś porównywalnego? Jakieś sugestie?

P.S. II. Słyszałem też o jakiejś klamrze od Pentagramów Freezone pod SocketA. Dałoby się to jakoś zaadaptować, by zamontować Zalmana?

Edytowane przez montechristo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi