SZUK Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 (edytowane) Witam Po uporczywym dłubaniu w garażu, trochę w ferie trochę w wolnym czasie, po paru (nastu) godzinach wyłoniło się coś co wpasuje się na CPU.... ( pozostawiam wam do komentowania :D ) Zaznaczam że nie było łatwo i już pare razy w ciągu mojej twórczej pracy :) o mało bym nie wypier*** tego do kosza i zrezygnował... Blok wykonany z 2 kawałków miedzi o wymiarach 60x50x5mm oraz 1,2 centymetrowej plexi. Konstrukcja dopracowywana w trakcie pracy, bloczek lutowany, gwint metryczny m6, gwint calowy 1/4", króćce nk12 ... bla bla bla... Nie będę się rozpisywał i daję to co powienienem czyli fotki z krótkim opisem (dla mniej wtajemniczonych :) ): Na początku napiłowanie kawałka miedzi na głębokość ok >2,5 mm... zpiłowanie bocznych "pinów" z podstawy i wiercona, wypiłowana "przelotka"... pobielanie bloczku przed zlutowaniem (zapewniona 100% szczelność podstawy)... podstawa po zlutowaniu, zpiłowaniu i usunięciu cyny... podstawa z uszczelką (już po wytrawieniu) Fotki, juz skręconego, bloku ( fotek plexi niema bo cóź w tym ciekawego :wink: ) W temacie jest "bloki wodne" ponieważ zamierzam wykonać jescze jeden blok na cpu i jeden na grafę także... stay with me please because i'll be back soon.... :lol: Pozdrawiam Edytowane 21 Lutego 2006 przez SZUK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Za duzy gwint pod sruby Za mały odstep pomiedzy otworem na srube a pinami chyba ze uszczelka jest na około a woda przepływa przez sruby to w niedalekiej przyszłosci srubki zardzewieja. Ogolnie blok mi sie wcale nie podoba ale jak na pierwszy jest ok;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Za duzy gwint pod sruby Za mały odstep pomiedzy otworem na srube a pinami chyba ze uszczelka jest na około a woda przepływa przez sruby to w niedalekiej przyszłosci srubki zardzewieja. Ogolnie blok mi sie wcale nie podoba ale jak na pierwszy jest ok;] E tam misiu nie przesadzaj , zobacz sobie pierwsza strone twojego tematu i spojz jakiego potworka wykonales :lol: :lol: Jak na moje oko jest OK , oczywiscie jak na pierwszy blok... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 (edytowane) bardzo ładny:] jestes cierpliwy - mnie tego brakowało ; ] pare błędów konstrukcyjnych ale obleci :) //edit szczelne to? Edytowane 21 Lutego 2006 przez hinco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 E tam misiu nie przesadzaj , zobacz sobie pierwsza strone twojego tematu i spojz jakiego potworka wykonales :lol: :lol: Jak na moje oko jest OK , oczywiscie jak na pierwszy blok... A tam przesadzasz :lol: Nie widziałem roznicy pomiedzy nim a Urielem :lol: :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZUK Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Za duzy gwint pod sruby Za mały odstep pomiedzy otworem na srube a pinami chyba ze uszczelka jest na około a woda przepływa przez sruby to w niedalekiej przyszłosci srubki zardzewieja. uszczelka nie jest na oko.. idealnie układa się na tym małym odstępie, a woda nie ma żasnego styku ze śrubami gwint zrobiłem większy po tym jak połamałem wszystkie gwintowniki które miałem pod m3 :lol2: szczelne to? jak testowałem na atmanie 305 to nawet kropelka wody się nie wydostała :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 bloczedk obleci. Podziwiam samozaparcie i czas przeznaczony na zrobienie- mnie by się po prostu nie chciało... Za to możesz być dumny zę masz własny bloczek anie coś gotowego z półki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Moja wypowiedz była skierowana do tego spodu http://img470.imageshack.us/img470/6254/wa...gbyszuk58vn.jpg Powiedz mi miszczu jak tam dasz uszczelke :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 ale tam już jest uszczelka-misiu okulary :P nie każdy daje takie jak ty kiedyś na pare cm :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZUK Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 to już chyba wszystko jasne prawda Panie Misiu15go :wink: :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 eeee :blink: :lol: dobra nie widziałem przyznaje sie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 (edytowane) misiu za dużo fioletu pijesz :lol: wzrok ci sie mąci :wink: Edytowane 21 Lutego 2006 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Mi sie bloczek podoba :D Tylko gwinty duze, czym wycinałes? Sam taki wyskrobałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZUK Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 wycinałem tylko piłką do metalu... i ta część pracy zajeła mi najwięcej czasu ok. 2h trzeba mieć trochę pary w łapach bo można się szybko zasapać :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 jak testowałem na atmanie 305 to nawet kropelka wody się nie wydostała :Dnalej wody, zatkaj jeden króciec i w drugi ile pary w płucach dmuchaj :P jeżeli to wytrzyma to włóż do kompa ; ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 jak testowałem na atmanie 305 to nawet kropelka wody się nie wydostała :D Albo podepnij pod kran odkrec wode i zatkaj drugi krociec... Kran prawde ci powie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Kanaliki można pogłębić dremelem ja tak robiłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...