Skocz do zawartości
Nessay

Lakier do łączenia ścieżek... prosze o szybką odpowiedz.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kupiłem Zestaw do reperacji szyb ogrzewniczych.

Takich jak są w samochodach (tylnia szyba)

pisze na nim tak: Łatwy w użyciu, umożliwiający reperacje linii ogrzewających lub przyłączanie urwanych konektorów. Zestaw zawiera pojemnik ze składnikami kleju a i b i tam pare szpatułek...

Postępowanie:

Zlokalizowac przerwy w liniach ogrzewniczych.

Sprawdzić czy wyłącznik ogrzewania jest w pozycji WYŁĄCZONY

Umyć i wysuszyć szybe w okolicyuszkodzenia. Miejsca do reperacji muszą być odtłuszczone i suche.

Dokładnie wymieszać kazdy ze składników oddzielnie w ich pojemniczkach (mieszac kazdy ze składników inna bagietką)

Pobrać równe porcje składników A iB kleju i wymieszać je ze sobą na plastikowej powierzchni opakowania WYMIESZAĆ DOKŁADNIE.

Otrzymaną mieszaninę nalezy zużyć w czasie około 1h.

Po nałożeniu kleju na uszkodzone miejsce np poprzez szablon osłaniający miejsce wogoł lkini, nalezy szablon usnąć i pozostawic klej do utwardzenia przez ok 8h.

w temp ok 18*.

UWAGA: Po nałozeniu kleju można włączyć wyłącznik ogrzewania szyby - klej utwardzi się ciepłem wytwarzanym przez przepływający prąd.

Nadaje sie do łaczenia mostków w procesorze???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam jeszcze takie pytanie:

Jak bede wypełniał dziurki po laserze klejem to czy musze celować w dziurke? czy moge od razu przejechać wszystkie dziurki? i tak zostawić?

Bo wątpie, zebym trafił kropelką prosto w tą dziurke....

Czy kropelka przewodzi?

Jak to zrobić zalać wszystkie od razu czy bawić sie z każdą z osobna??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyjmij procka, spójrz jakie to wszystko maluczkie, westchnij, wstrzymaj oddech, użyj wąskiej taśmy klejącej jako maskownicy, nałóż kropelkę ze 2 razy, celuj jak możesz - jak nie to patrz początek, poczekaj aż wyschnie, pośpiech jest ZŁY, aha - teraz taśma klejąca w innych miejscach, łączymy kontakty, Ty masz klej dwuskładnikowy więc najprawdopodobniej jedna próba :!: :!: :!: - ja używałem kleju jednoskładnikowego zmywalnego acetonem .... mamy pierwszy kontakt, suszymy np. szuszarką do włosów, czekamy, suszymy, zrywamy taśmę, i apiać to samo .... aha - co jakiś czas oddychać :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JEZUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU :!:

ile razy mozna to wlakowac :x

szukac sie nie chce z lenistwa czy jak - odnosnie tych lakierow grzewczych do samochodow bylo z 1000x na forum, o odblokowywaniu procka chybaze 2000x ile jeszcze razy bedziecie pytac o to samo :x

ze 3 dni temu byl podobny temat

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=18250

a teraz na spokojnie :) - polecam metode najmniej inwazyjna

1. pasek przezroczytej tasmy klejacej naklejamy na mostki L1 (i "na dziurki" i "na kropeczki")

2. w tej tasmie robimy "dziurki" na "kropeczkach" od mostkow

3. malujemy sciezki na tasmie klejacej tak zeby polaczyc odpowiednie 2 "dziurki" na "kropeczkach"

jak cos nie wyjdzie zrywamy tasme i zaczynamy zabawe od nowa, jak wyjdzie a bedziemy chcieli sprzedac procka zrywamy tasme i nie ma sladu (moze minimalny) ze bylo cos mazane itd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JEZUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU :!:

ile razy mozna to wlakowac :x

szukac sie nie chce z lenistwa czy jak - odnosnie tych lakierow grzewczych do samochodow bylo z 1000x na forum, o odblokowywaniu procka chybaze 2000x ile jeszcze razy bedziecie pytac o to samo :x

ze 3 dni temu byl podobny temat

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=18250

a teraz na spokojnie :) - polecam metode najmniej inwazyjna

1. pasek przezroczytej tasmy klejacej naklejamy na mostki L1 (i "na dziurki" i "na kropeczki")

2. w tej tasmie robimy "dziurki" na "kropeczkach" od mostkow

3. malujemy sciezki na tasmie klejacej tak zeby polaczyc odpowiednie 2 "dziurki" na "kropeczkach"

jak cos nie wyjdzie zrywamy tasme i zaczynamy zabawe od nowa, jak wyjdzie a bedziemy chcieli sprzedac procka zrywamy tasme i nie ma sladu (moze minimalny) ze bylo cos mazane itd

Dokładnie. Moderatorzy - zamknąć ten temat !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo to jest najbardziej ciach!owy sposoob odblokowania...kazdemu co tym robił (ja tez) sie pierdafoni......gdybyś poszperał tobyś wiedział...................

Aaaa i nie zdziw sie jak za jakiś czas w ogoole ci nie wstanie ---albo podniesie sie tylko np na jednym mnozniku.........

Szacuneczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprawa jest taka ze ten Glukon (bo chyba to kupiłeś) sie tam jakos rozpuszcza czy cos...

Ja po odblokowaniu miałem wszystkie mnożniki i byłem cały happy i dumn a z czasm zrobiło mi sie jakies trzy (tam chyba 10x 10.5x i co jeszcze)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo to jest najbardziej ciach!owy sposoob odblokowania...

dlatego powtarzam najlepszy ELECTON 40AC

a dlaczego - bo w czasie przewodzenia pradu opor tego lakieru maleje

a te gowna do szyb po za tym ze sa tanie nie maja zadnych zalet - z powowdzeniem mozna je stosowac przy Duronach i T-Birdach tylko po co skoro tam mozna olowek

i najwazniejsze - dlaczego sa niedobre, dlatego ze ich przenaczeniem jest laczenie sciezek grzewczych, a dlaczego taka sciezka grzeje - bo jej opor rosnie w czasie przewodzenia pradu

i na tym polega caly pic :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ELECTON 40AC 

ile ten lakier schnie??

to zalezy w jakiej temp. ja uzywam (zreszta jest to dopuszczlane a nawet zalecane - wg instrukcji) suszarki do wlosow - a ile to zalezy od grubosci "sciechy" itd w kazdym badz razie nie od razu po mazaniu zakladam procki :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi mi oto, ze chcem  nałożyć plaster na zrobioną ścieżke, aby zrobić drugą....

Jedne lakiery schną 15 minut inne 8h a ten ELECTON 40AC  wedłog instrukcji ile schnie??

To zalezy w jakiej temperaturze. Ja suszylem go zaraz pod lampka halogenowa (dosc ciepla) sechl 5 minut, ale ja nie mialem ELECTONU - tylko cos znacznie tanszego - juz pisalem o tym na forum Podkrecanie. SZUKAJ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi mi oto, ze chcem  nałożyć plaster na zrobioną ścieżke, aby zrobić drugą....

Jedne lakiery schną 15 minut inne 8h a ten ELECTON 40AC  wedłog instrukcji ile schnie??

Gdzieś czytałem że w temp. 60* schnie 50-60 min.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...