Orzełek Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Pomóżcie, bo tracę już nadzieję. Sytuacja wygląda tak: 1. Pierwszy komputer z Win XP HOME z internetem przez neostradę 2. Drugi komputer z Win 98 i drukarką 3. Trzeci komputer z Win NT 4,0 Chodzi o konfigurację sieci na XP i Win NT. Wszystkie komputery mogą drukować przez sieć z drukarki na komputerze z Win 98. Komputery są w tej samej grupe roboczej. Podczas przeglądania sieci Win 98 widzi siebie i komputer z XP. Jednak wejść na XP nie można. Pojawia się komunikat, że nieprawidłowa ścieżka. Ping z XP na Win 98 działa, ale w drugą stronę już nie. Poza tym jak na XP przeglądam sieć i chcę wejść do grupy to pojawia się komunikat, że nie mam uprawnień do przeglądania tego zasobu. Co muszę zmienić w ustawieniach na komputerze XP, aby można było korzystać z jego zasobów (udostępnianie plików mam ustawione) i aby sam mógł otwierać grupę, do której sam należy? Komputerm z Win NT zajmę się później. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 http://infojama.pl/sections.php?op=viewarticle&artid=81 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...