Skocz do zawartości
Phuong

Centrino I Jego Duo, Azalia , 667mhz, ...

Rekomendowane odpowiedzi

WItam!

Siedze na forach internetowych zwiazanych z notebook-ami juz od dawnaaaa.

Obecnie mam zamiar kupic jednego--dla siebie.Bo jak na razie korzystam z Acera mojej narzeczonej :D

Juz chcialem zamowic model na Turionie MT ,jednak Intel ze swoim Duo,azalia i ramem 667Mhz sprawil,ze stracilem pewnosc siebie <_<

Grac na lapie nie chce bo szkoda mi jego podzespolow.Bedzie mi on sluzyl do WSZYSTKIEGO oprocz gier i prawie na 100% chce matryce 12,1'' (1280x800),zalezy mi na pewnej gwarancji bo na tej kilkumiesiecznej "z allegro" mam rozne doswiadczenia <_<

Moje pytanie:

Czy poczekac lepiej na DUO--az jego ceny beda znosne?-a jezel tak to kiedy moze to nastapic--pi razy oko :)

Do zakceptowania dla mnie bylaby roznica 10% ceny od obecnej na pentium M i 20% ceny turiona ( z podobnymi konfiguracjami)

Pozdr.

Edytowane przez Phuong

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie taka ma byc roznica w cenach - 10% wiecej niz PentiumM. Jesli to ja bym stal przed takim wyborem (a wlasnie stoje, chociaz wiem juz co kupie) to wzialbym jednak CoreDuo. Jakis czas temu byla rozmowa na ten temat, co lepiej:64bity czy 2rdzenie i wyszlo ze 2rdzenie bo na 64bity jest jeszcze za wczesnie, o ile ze sterownikami nie masz nawet tak duzych problemow choc wystepuja o tyle aplikacji stricte 64bitowych jest tyle co kot naplakal. Zmieni to oczywiscie Vista gdzie dostepna bedzie odmiana 64bitowa ale to kwestia conajmniej roku. Inna sprawa ze Merom przesunal sie najmarniej na 4 kwartal 06 wiec wczesniej niz wiosna 06 DualCore64 nie zobaczysz.

Edytowane przez maSTHa212

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytaj sobie news na glownej stronie Tweak.pl :P

bledy sa i beda...

" Na turionach" tez wystepuja problemy;

np: ze stabilnoscia na ddr400

,jednak Duo z calym "osprzetem" jest wydajniejsze.

,wiec sam juz nie wiem,tym bardziej,ze jak teraz kupie DUO to przeplace--NOWOSC musi miec swoja cene. A czekanie nie zabardzo mi odpowiada gdyz potrzebuje laptopa w ciagu 1 miesiaca.

Nowy acer aspire z Duo wyglada rewelacyjnie i moze bym zmienil zdanie(zamiast 12,1'') ,ale mam nauczke,zeby nie kupowac pierwszych modeli ACERA--bo kolejne wersje sa poprawione i uzupelnione! -tak wiec dla mnie odpada w tej chwili.

A do tego ta grafika x1400 jak gdyby nie mogli dac x1600 :( --przez co grafike ma slabsza od x700

Edytowane przez Phuong

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi