mos84 Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Witam, mam kilka pytań, gdyż planuję na dniach zakup tel. lub palmtopa wyposażonego w EGDE lub UMTS. Czy na nowszych telefonach lub palmtopach jest możliwe przeglądanie stron WWW a nie tylko WAP?? Jakie prędkości gwarantuje EDGE w Polsce np w iPlus??? Czy jeżeli tel. ma UMTS a w specyfikacji nie pisze że ma EDGE tzn że go nie ma?? Czy mogę mieć tel. na prepaid i jednocześnie mieć EDGE?? Mam jeszcze kilka pytań których narazie nie pamiętam...:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 (edytowane) Tak, nowsze telefony oraz te, ktore obsluguja jave pozwalaja na przegladanie normalnych stron www czy to za pomoca wbudowanej przegladarki czy Opery mini napisanej w javie. Jezeli telefon ma UMTS a nie ma nigdzie podanej informaji o tym, ze obsluguje rowniez EDGE to znaczy ze tego nie obsluguje i radzi sobie z GPRSem. Edytowane 23 Lutego 2006 przez KrzychuG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mos84 Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 acha. A jeżeli w specyfikacji tel. jest xHTML. To jest jakaś przeglądarka internetowa? Jak strona WWW (np. wp.pl) się zmieści na takim małym wyświetlaczu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Jak strona WWW (np. wp.pl) się zmieści na takim małym wyświetlaczu? Przegladarka albo odpowiednio ja przeskaluje (obrazki beda jeden pod drugim) albo poprostu zobaczysz pasek przewijania w bok ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...