Gość wwojtek26 Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Witam Mam następujący problem: Internet w domu - neostrada, co za tym idzie dynamiczne ip Mobile internet - iplus również dynamiczne ip. Bardzo chciałbym połączyć te dwa urzadzenia w vpn z czego komp w domu jest serwerem. jako że ip i tu i tu jest publiczne, nie ma z tym większych problemów. Jednak co będzie jeśli ip, szczególnie to w domu neostrady się zmieni? Będąc daleko od domu nie będę w stanie go sprawdzić. Wiem że można zarejestrować dyndns, ale to tylko połowiczne rozwiązanie. Słyszałem że można to zrobić znając dns'y No więc znam swoje dns zarówno neostrady jak i iplus. Domyślam się że jeśli wpiszę je w urządzeniu którym będę chciał się połączyć z serwerem, to urządzenie to na tych właśnie dns będzie szukał serwera. Skąd jednak wziąć domenę? W przypadku neostrady będzie to login? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 masz polaczenie do chwili restartu ( nowe IP) znajomosc DNSa nic nie da oprocz dynDNS masz no-IP i inne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...