Juziu Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Witam. Moja koleżanka ma zawsze dziwne problemy z kompem. Windows XP. Podczas uruchamiania programów zaczeły wyskakiwać błędy tu cytuje : "Na poczatku nie chcial mi dzialac Bit tornado wyskakiwal windowskowki problem"wyslij raport nie wysylaj" sciagnelam Bit torrent ale to samo. Gadu zaczelo szwankowac i pisac error 32. reg cleaner tez przestal dzialac pisało "Error ptions.data cos tam cos tam" I najśmieszniejsze jest to, że reinstalacja windowsa nie pomogła. Skanery antywirusowe milczały. Co o tym myślicie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juziu Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Opowieści ciąg dalszy, nabiera ona na dramatzmie oraz ukazuje cechy dramatu antycznego. (wybaczcie ze nie edytuje) Wypowiedź koleżanki (może troche zboczyło z tematologii Windowsowskiej, ale nie chciałem zakładać nowego topicu). "Otóz pojawił sie kolejny probelm.Sformatowałam sobie caly moj dysk aby moc ponownie zainstalwoam Windows XP z SP2. Niestety keidy wlozylam plyte z windowsem wszytko pieknie ladneie, skopiowalo pliki potrzbene do instalacji i td.i ponowne uruchomienie atu zonk..najpierw pisalo ze BLAD dysku no to jeszcze raz wlozylam plytke instalacyjna i kolejny raz to samo...az za ktoryms podejsciem wlacyzlo sie brak plik NDLR czy cos skaldajacego sie z tych liter. Dziwne bo jak moze byc brak pliku ,skoro nawet jeszcze nic nie zostalo instalowane az w koncu stalo sie cos dziwnego..dysk jakby padl, tzn. gdy byl podlaczony "blokowal" odczyt z płyty jak i ze stacji dyskietek. Wiem ze blokowal, poniewaz odlaczylam dysk i zarowno czytalo dyskietki jak i plyty. Podpielam inny dysk i też czytało ,jedynei jak pdlaczylam swoj to dzialo sie cos takiego. Ok, stwerdizlam ze pewnie cale wszytkie moje problemy to wina dysku ,wiec wzialm drugi dysk i zabralam sie za instalowanie windowsa. Wsyztko pieknie cacy az do konca instalacji kolejny problem. W momencie kiedy natsepuje pierwsze uruchomienie i psize "czekaj" to moge czekac az do smierci. Za nic sie nie chce wlaczyc to okno kiedy tworzy sie konta. Jedyne wyjscie to restart, niestety potem wchdoze na administratora i oczywiscie programy mi nie dzialaja po zainstalowaniu wyskakuja bledy Powtarzalam instalacje juz kilkakrotnie i to samo ,zawsze zawiesza sie w tym samym miejscu. Myslalam nad kupnem nowego dysku, ale nie wiem czy to da skoro na dwoch dyskach nie moge przeprowadzic prawidlowej isntalacji 9po kilku probach), jeden z nich juz padl(ale jest widoczny po podlaczeniu na slave,pod innym dyskiem) a drugi to kolegi wiec nie moge z niego dlugo korzystac. Jestem w kropce, bo nie wiem co mam juz robic i co najwazniejsze gdzie lezy przyczyna. Czy to moze konflik sprzetu?Ale przeciez juz pracowalm od dluzszego czasu i nic na to nie wskazywalo. Moja plyta głowan to Asus A7N8X-XE, karta graficzna Ati Radeon 9200,pamiec 512 kingston " Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Sprawdzić pamięci memtestem potem napięcia z zasilacza, kondenastory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orochimaru Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Jaki zasilacz? Jaki dysk? Kumpel miał ten sam problem na dwóch dyskach WD. Wyskakiwały bad sectory w ilości kilkuset MB/godzinę i w krótkim czasie dysk miał 80GB uszkodzonych sektorów. Ściągnąłem programik ze strony producenta, wyzerowałem nim dyski i jak ręką odjął. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...