mario007 Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Witam Mam problem z Powerdvd . Przez jakieś 10 min po odpaleniu kompa wszystko jest ok., ale później jak chce obejrzeć jakiś film to, co prawda płytka się odpala i dźwięk tez jest, a obrazu ni ma. Nie ma to znaczenia czy film z twardziela czy z napędu jest zawsze to samo. Obraz mam tylko w tych momentach, w których ruszam oknem z filmem. Jak okno jest nieruchome to mam czarny ekran. Po maksymalizacji okna jest to samo. Czy można to jakoś zmienić w ustawieniach ? Czy należy ściągnąć inna wersje Powera? Co może być przyczyną tego szajsu. Po restarcie jest ok. ( przez kilka minut ). A poza tym kilku moich znajomych ma ten sam problem. Czeski film nikt nie wie o co kaman. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Na moje oko to jest problem ze sterami grafy lub z DirectX'em. Spróbuj przeinstalować. DirectX'a instalowałeś z płytki z PowerDVD? Jak tak to zaciągnij z sieci najnowszego i zainstaluj. A jak to nie pomoże to nie wiem. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[TiLt] Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 mialem ten sam problem. Obraz pojawia sie tylko przy ruszaniu oknem, albo na chwilke podczas stopowania filmu. A winny okazal sie Object Dock... Nie mam pojeciu czemu ale jak jest odpalony to sa takie akcje, jak go wylacze problem znika.Inne programy odtwarzajace video dzialaja normalnie (pod warunkiem ze nie odtwarzaja dvd). To ma pewnie cos wspolnego z tzw. overlayem. Nie wnikalem, zadko ogladam dvd wiec jak potrzebuje wylaczam. Sprawdz czy nie masz jakiejs aplikacji dzialajacej w trybie overlay (jakies animacje 3d na pulpicie itp). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario007 Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 mam Object Dock..., zaraz go wyłacze i bede probował, dzieki za rade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...