Skocz do zawartości
mario007

Powerdvd Brak Obrazu - Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem z Powerdvd . Przez jakieś 10 min po odpaleniu kompa wszystko jest ok., ale później jak chce obejrzeć jakiś film to, co prawda płytka się odpala i dźwięk tez jest, a obrazu ni ma. Nie ma to znaczenia czy film z twardziela czy z napędu jest zawsze to samo.

Obraz mam tylko w tych momentach, w których ruszam oknem z filmem. Jak okno jest nieruchome to mam czarny ekran. Po maksymalizacji okna jest to samo. Czy można to jakoś zmienić w ustawieniach ? Czy należy ściągnąć inna wersje Powera? Co może być przyczyną tego szajsu. Po restarcie jest ok. ( przez kilka minut ). A poza tym kilku moich znajomych ma ten sam problem. Czeski film nikt nie wie o co kaman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem ten sam problem.

Obraz pojawia sie tylko przy ruszaniu oknem, albo na chwilke podczas stopowania filmu.

A winny okazal sie Object Dock...

Nie mam pojeciu czemu ale jak jest odpalony to sa takie akcje, jak go wylacze problem znika.Inne programy odtwarzajace video dzialaja normalnie (pod warunkiem ze nie odtwarzaja dvd).

To ma pewnie cos wspolnego z tzw. overlayem.

Nie wnikalem, zadko ogladam dvd wiec jak potrzebuje wylaczam.

Sprawdz czy nie masz jakiejs aplikacji dzialajacej w trybie overlay (jakies animacje 3d na pulpicie itp).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi