Skocz do zawartości
Virtu44

Windows Media Player 10

Rekomendowane odpowiedzi

Przeszukałem w tematach forum posty związane z moim problemem, ale nie dostrzegłem podobnej kwestii.

Otóż po zainstalowaniu WMP10 odtwarzacz działał niezgodnie z moimi oczekiwaniami, więc go odinstalowałem. Po tej czynności chciałem wrócić do wersji WMP9. Niestety okazało się to niemożliwe. Dostałem komunikat, że mam zainstalowaną wersję najnowszą i wywalony zostałem z instalatora bez możliwości protestu.

Powtórna instalacja WMP10 również jest niemożliwa. Instalator bez żadnych wyjaśnień instaluje WMP10, po czym oświadcza, że instalacja się nie powiodła.

Reinstalacja Windowsów XP nie zmieniła sytuacji. Czyżby wyjściem byłoby formatowanie dysku??? Takiej odpowiedzi nie oczekuję. Jest zbyt trywialna i bardzo niepożądana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nu nierstety jedyne co mi przychodzi do głowy to wyczyść rejestr (bo tam zostały chyba jakieś śmieci albo format :cry:

program de instalacyjny WMP10 przywraca domyślnie poprzednią wersje czyli 9 po od instalowaniu nie trzeba roić nic prócz uruchomić program: wmplayer.exe przejść przez konfigurację, jak nie działa to usuń gałąź:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\MediaPlayer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

program de instalacyjny WMP10 przywraca domyślnie poprzednią wersje czyli 9 po od instalowaniu nie trzeba roić nic prócz uruchomić program: wmplayer.exe przejść przez konfigurację, jak nie działa to usuń gałąź:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\MediaPlayer
wywaliłem j.w. oraz wyczysciłem wszystkie klucze zawierające ver. 10.0.03802 (tak sobie WMP 10 odnotowuje w rejestrze) bez rezultatu. versja 9 WMP mówi, że jest zainstalowana wersja nowsza, a WMP 10 nie hce się zainstalować. :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi