Skocz do zawartości
dinx

Czy Te Wartości Są Ok?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!

Od jakiegoś czasu mam problem z moim pudełkiem. Miałem kilka dziwnych błędów, m.in. Kernel Stack Inpage Error, system ma problem z napędami. Poza tym, przepinanie listw zasilających właściwie nie powinno być problemem a u mnie nie chodzi to tak jak trzeba. Czasem nie chodzi wcale. Mam prośbę, możecie rzucić okiem na te wartości (odczyt z AIDY) i powiedzieć, czy widzicie w nich coś podejrzanego? Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

Wartości napięć:

Napięcie rdzenia procesora 1.97 V

Napięcie pomocnicze procesora 3.14 V

+3.3 V 3.02 V

+5 V 5.03 V

+12 V 2.05 V

+5 V podczas wstrzymania pracy 4.32 V

VBAT baterii CMOS 2.86 V

Debug Info 7B C4 BD BB 20 00 00 02 FF 3E FF F0 (01)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorry, ale jestem w tych sprawach kompletnym laikiem i nic dla mnie z tego nie wynika :(((((

To słabo czytałeś, widziałeś to:

załączyłem program everest/sisoft sandra/mbm i omało co nie spadłem ze stołka, napięcia wychodzą parenaście procent ponad normę, co robić ?

po pierwsze spytaj się mamy czy Cię kocha, a potem weź patelke i walnij się w łep, napięć nie mierzy się programami, tylko miernikiem, właśnie do tego on służy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi