Tocki Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 (edytowane) witam. Czytalem forum okolo tygodnia o tych mobo: i ciagle nie moge sie zdecydowac... Prosil bym o krotka opinie ,ktora byscie wybrali z tych plyt (s754,A64 3000+,tylko AGP), glownie chodzi mi o funkcjonalnosc,stabilnosc i duzo opcji w biosie :)))) nie musi byc koniecznie o/c. Z gory dzieki za krotkie odpowiedzi.: Asus K8V SE DELUXE MSI K8N Neo-FSR ASUS K8N-E DELUXE Gigabyte GA-K8NS Jesli macie inne typy prosze podac.... (glownie tanie plyty) Edytowane 24 Lutego 2006 przez Tocki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcz Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Ze względu na funkcjonalność to bym wziął któregoś Asusa a najprędzej K8N-E DELUXE Plusy w stosunku do innych: + Fire Wire (drugi Asus też ma) + dużo SATA (6szt.) + dużo trybów RAID + sensownie rozmieszczone złącza + dużo miejsca wokół proca Z wad: - gniazdo procesora dosyć blisko krawędzi (w niektórych przypadkach mogą być problemy z dużym chłodzeniem) - kondensatory blisko proca (uwagi j.w.) MSI + procesor na środku + AGP x4 (dla starszych kart) + radiatory na mosfetach - nieciekawie umieszczone złącza SATA - umiejscowienie ATA przy zasilaniu też może być problemem - tylko 2 złącza na RAM Gigabyte niczym szczegółnym się nie wyróżnia. + procesor na środku - brak RAIDa - kondensatory blisko proca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Jesli macie inne typy prosze podac.... (glownie tanie plyty)Epox 8KDA3i (ew. 8KDA3+ ale jest dosyć droga) Polecam poczytać: http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=158 http://pcarena.pl/a-297.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 A ja ze swojej strony poleciłbym te: http://sklep.benchmark.pl/pelny_13198.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XiAo_20 Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 akurat ten abit jest slaby zreszta jak cala ich produkcja na 754 na 754 kroluje 8KDA3i jesli mowa o AGP a na PCI-E K8NF4G-SATA2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tocki Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 (edytowane) a moze Abit KV8 Pro ? lub MSI K8N Neo3-F ?.......chociaz wolal bym 3 banki pamieci a do firmy epox jakos nie mam zaufania ;/ w tej chwili posiadam Asus K8N ale nie da ci nic podkrecic ;/ pamieci mam na 400 2x kingston plyta odczytuje 333 ;/ zegar zamiast 200 to 166 ;/ biosy wgrywalem rozne w tej chwili mam najnowszy i dlatego chce zmienic mobo.... slabe opcje w biosie Edytowane 26 Lutego 2006 przez Tocki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 epox wcale nie jest taki zły....to dobre płyty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XiAo_20 Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 nawet jest krolem na AGP 754 nieliczac DFI lanparty hiih Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Gigabyte niczym szczegółnym się nie wyróżnia. + procesor na środku - brak RAIDa - kondensatory blisko proca Gigabyte K8NS ma RAIDa... Ktos ewidentnie nie czytal specyfikacji :huh: ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tocki Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Gigabyte K8NS ma RAIDa... Ktos ewidentnie nie czytal specyfikacji :huh: ?? a ty zadowolony z mobo ? zamienili bys ja na cos innego w tym przedaile cenowym ?:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...