Skocz do zawartości
Cromlech

Problem Z Radeonem X 700 - Smartgart

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam taki problem...Mam Radeona x700 pro firmy Sapphire. Wszystko byłoby dobrze, gdyby nie to, że nie śmiga on z pełną mocą (przynajmniej podczas chodzenia po stronach WWW) W Catalyst Control Center w zakladce Smartgart wszystko muszę ustawić na OFF, inaczej Karta zawiesza się w grach 3D. Gry jest ustawione wszystko na OFF karta śmiga, lecz w dxdiag w zakładce ekran, przyspieszenie teksturowania AGP jest NIEDOSTĘPNE, tak wiec wnioskuję, że go po prostu nie ma. Zauważyłem, że gdy mam czcionki wygładzone (cleartype) strony WWW wolniej się przewijają. Ze standardowymi czcionkami jest wszystko ok, ale wyglądają brzydko. Próbowałem wszystkich ustawień Smartgart. Gdy mam włączone AGP read na ON, PCI write i PCI read na ON , wtedy nie ma zwolnień w przeglądaniu WWW przy wygladzonych czcionkach, w dxdiag jest przyspieszenie teksturowania włączone.... ale gry zawieszają się. Natomiat, gdy mam w smartgart wszystko na OFF, to gry śmigają bez problemów ... wyświetlanie stron jest jednak spowolnione. Myślę, że spowodowane jest to brakiem tego przyspieszenia AGP

Nie wiem w czym jest problem...Karta nie jest przetaktowana. Mam najnowsze stery ATI Catalyst 6.2. Bawiłem się także biosem, np funkcją fast writes, ale bez żadnego skutku. Mam płytę na chipsecie VIA i wgrane najnowsze sterowniki VIA Hyperion. Wcześniej mialem Radeona 9200 i kłopotów nie było...

AMD Athlon 2500+ // 1024 MB DDR RAM // HDD 80GB WD // Płyta MSI 6712 KT4AV, VIA Apollo KT400A AGP 8X

Proszę o jakieś sugestie...brak mi już pomysłu. Z góry dzięki!

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam podobny problem z tym że pci zapis i odczyt moge mieć właczony ale schody się zaczynają z AGP , odczyt agp musze mieć wyłaczony ! do poprawnego chodzenia karty bo inaczej zaraz po załadowaniu sie wszystko wiesza :(

rozumiem zapis AGP ale odczyt ? doszedłem do tego że moge włacztć odczyt AGP ale przy ustawieniu magistrali agp na 4x to ejst o połowe wolniej jezeli chce na 8x to musze odczyt wyłaczyć aa to jest strata wydajnosci i to duza a w 3dmarku2005 około 1000 pkt :( mam płyte opartą na KT 600A .. i najnowsze bios do płyty stery omegi i nic :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi