malanski Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Pozwolicie, że wklęję po kolei dwa posty z innego forum. Tyle tego opisywania....a to już jest 3 forum na którym szukam pomocy :/ Ostatnio kupiłem sobie laptopa który ma kartę WIFI. Mam w domu router firmy D-LINK model DI-514. Mam też w domu stacjonarny komputer. Udało mi się za pomocą routera rozdzielić internet na obydwa kompy. Czy istnieje możliwość przesyłania danych z Laptopa (który jak już wspomniałem korzysta z WiFi) do staconarnego i na odwrót? Oczywiście oba korzystają z tego samego routera (sytuacja opisana w pierwszym pytaniu). Pytam, bo w otoczeniu sieciowym nie widzę żadnego komputera. Z góry dziękuję i przepraszam jeżeli powielam po raz setny jakieś typowe pytanie Otrzymałem wskazówkę, ale nic nie pomogła, więc napisałem następującą odpowied ź: Czytałem FAQ, które jest na pierwszej stronie działu, ale niewiele mi to pomogło. Problem polega na tym, że w otoczeniu sieciowym nie widzę nawet charakterystycznej ikonki drugiego koputera. otoczenie sieciowe jest dosłownie puste. W FAQ (przynajmniej mi się tak wydaje) nie jest opisane co zrobić w takim wypadku . Przepraszam, jeżeli "nie potrafię czytać". Jestem w tej dziedzinie zupełnym laikem, i oczekuję (wiem, że to nieodpowiednia postawa), że na każde moje pytanie istnieje jedna, prosta odpowiedź. Proszę zatem się na mnie nie gniewać Smile Oto jak wygląda sieć w u mnie w domu: www.mnc.pl/~malanski/siec.JPG Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś mi pomógł :) Pozdrawiam Szymon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Zadam może banalne pytanie: czy komputery cokolwiek udostępniają np. jakiś folder. Może firwalle blokują dostępy do komputerów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...