Piotrex90 Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 (edytowane) Witam. Jest to moj pierwszy post na tym forum wiec pragne sie przywitac ;] A teraz przejde do tematu. Czy macie moze schemat jak podlaczyc wyswietlacz z Nokii 8210 przez LPT albo COM do komputera ?? Czytalem tutoriale jak podpiac wyswietlacz od nokii 3310 "z nozkami" ale moj wysietlacz jest w wersji z tak zwana "gumka przewodzaca". Szukalem schematow w necie ale nie udalo mi sie takowcyh znalezc :/ Z gory dzieki za odpwiedzi. Pozdro for all ;] Edytowane 26 Lutego 2006 przez Piotrex90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Czy macie moze schemat jak podlaczyc wyswietlacz z Nokii 8210 przez LPT albo COM do komputera ?? Czytalem tutoriale jak podpiac wyswietlacz od nokii 3310 "z nozkami" ale moj wysietlacz jest w wersji z tak zwana "gumka przewodzaca".Musze Cię zmartwić ale raczej gotowego schematu nie znajdziesz do podpięcia tego wyświetlacza....jesteś pewien że to taki sam typ jaki jest w 3310? (bo ja pewien niejestem) a już tym bardziej że gumka przewodzacą....(nie było do tego jakiegos układu? czy tylko prosto gumka do PCB telefonu?) bo jezeli jest sama gumka to nawetnie masz do czego lutować..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrex90 Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 To jest troche inny model jak w 3310. Udalo mi sie znalezc scehamet od innego modelu, ale plytka glowna z mojej nokii jest troche inna... http://www.fullcustom.es/guia_elec_nokia.html. A oto zdjecie plytki glownej z mojego telefonu: http://www.tuninggsm.resnet.pl/images/led.html (Jest to model ktorego zdjecie jest na samym dole 8210). Jackuzy ja nie mam samego wyswietlacza, tylko cala plytke z telefonu i wyswietlacz mam do dyspozycji ;] Myslicie ze dalo by rade probowac podlaczyc tak jak na tym schemacie ? Pozdrawiam Piotrex90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Powiem tak :D Sam widzisz szukanie nie szkodzi :D mozesz spróbowac podpiąc sie tak jak na tym schemacie po chiszpańsku (chyba:-P) grunt to kombinowac a nuż-widelec okaze się że to jednak bedzie działac własnie w taki sposób :D z tego co widze to podłaczenie jest podobne do tego schematu dla 3310 (tzn tak mi sie wydaje bo nie mam w tej chwili dostepu do tego schematu) tylko tutaj autor wykozystał wtyczki DB9... moge tylko zyczyc powodzenia :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrex90 Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Jackuzy dzieki za zainteresowanei moim tematem ;] Mimo iz schemat jest z innego modelu jednak sproboje bo cos wspolnego napewno maja;] A to ze po hiszpansku to nic :P Wywnioskuje wszytsko z rysunkow ;] Niedlugo cos bede probowal to zdam relacje ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 ja mam zjechaną komóre - sagem my x5m - lcd jest sprawny schematów narazie nie znalazłem, są jakieś ogólne zasady jakimi należy się kierować przy robieniu lcd pod lpt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 jak nie chcesz kombninować wybierasz taki LCD do którego są schematy podłączenia i programy go obsługujące :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Pelzak zna odpowiedź na wszystko ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 staram się... :) myslec logicznie.. to wszystko :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s3eha Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 ja może trochę nie na temat - ale dacie mi link do wspomnianego w pierwszym poście tutoriala :D ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 tak trudno w gogle wpisać 3310 lcd lpt mod ? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...