meeron Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 witam czy moze mi ktos w prosty przejzysty sposob wytlumaczyc jak sie podpina tasme od flopa, ilekroc podpinam flopa z glosniczka slysze pisk i komp nie wstaje (byc moze to uszkodzony flop) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maclaska Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Czerwony kabel to pierwszy pin. Odszukujesz w instrukcji płyty gdzie jest pierwszy w gnieździe, na stacji powinien być też zaznaczony (np. strzałką). Synchronizujesz pierwszy w gniazdach z czerwonym na taśmie. Jeśli jest uszkodzony flop, możesz w biosie ustawić logowanie błędów na ALL BUT DISKETTE, wtedy pomimo niesprawnego flopa komputer powinien ruszyć. PS. Nawet z uszkodzonym powinien wstać, tylko zatrzymać się na post screenie wyświetlając błąd dyskietki. (chyba - wszystkie moje tak miały do tej pory) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 dzieki, juro jak bedzie jasno to z tym powalcze :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 ja Ci wyjaśnię łopatologiczną metodą - napięcie podpinasz wiadomo jak, odwrotnie sie nie da co do taśmy - jeżeli po podpięciu dioda od fdd świeci non stop to znaczy, że taśma została podpięta odwrotnie, co masz wtedy zrobić nie muszę mówić aha, jeżeli masz taśme fdd z dwoma "miejscami" na flopa to zawsze podpinasz ostatni koniec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...