gorefest Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Witajcie,http://forum.purepc.pl/style_images/1/folder_rte_images/image.gif Wstaw obrazek mam problem - nie mogę zainstalować tej karty - wyskakują mi komunikaty takie jak: "Not Supported! - ;;2600.xpsp_sp2_gdr.050301-1519" lub "Not Supported - 261294157" Kompletnie nie wiem o co chodzi. Coś mi się wydaje, że to dość kłopotliwa karta, może ktoś miał z nią podobne doświadczenia? Z góry wielkie dzięki. gore. ps System to XP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meme Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Mam tą kartę na płycie Asus A7N8X-E Deluxe, procek 3200+, 1GB Ram Dual, Audigy 2, dysk SATA - Raptor i winda XP Pro SP2 i owych problemów z tą kartą nie zarejestrowałem a mam ja juz dobry roczek. Teraz siedzi na Asrock KT400 bo Asus na gwarancji :wink: Instalujesz oryginalne sterowniki?? Te z płyty?? A karta jest wykrywana przez system?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorefest Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Jest gorzej i bardziej skomplikowanie - niestety. Kartę mam też od roku i zawsze były mniejsze lub większe problemy z tymi sterami - a to coś zawieszało, a to nie ma dźwięku, a to obrazu, a raz jest a raz nie ma itd,itp. O programowaniu nagrywania wogóle nie ma mowy bo to kompletna ruletka - gubi obraz, dźwięk albo wymyśla coś jeszcze innego. Ostatnio coś mi się zaczęło zawieszać, resetuje, a tu mi wyskakuje , że wykrywa nowy sprzęt. Resetyje jeszcze raz - a tu jest znowu. Wczoraj rano jeszcze było ok, a od wieczora znowu nic. I tak cały czas. Zazwyczaj w sytuacjach krytycznych - odinstalowywałem stery i jeszcze raz z oryginalnej płyty instalowałem - pomagało. Ale teraz wywala konsekwetnie te komunikaty, które załączyłem wyżej. Ściągam nowe stery ze strony - i to samo - jeden z tych komunikatów jest jak instaluje z płyty, drugi ściągnięte ze strony Leadteka. Dzięki za wszelkie wskazówki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meme Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 A próbowałeś u kogoś innego na kompie, żeby wykluczyć konflikty z pozostałymi elementami twojego komputera?? I czy masz ją jeszcze na gwarancji, bo może być już potrzebna. I spróbuj zainstalowac np. na windzie 2000 albo od biedy na 98 żeby zobaczyć czy hula oraz na windzie bez XP bez SP2. Powodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorefest Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Zagadką jednak pozostajei to że raz XP widział kartę raz nie, a teraz to już konsekwentnie wywala te komunikaty - coś jakby SP2 przeszkadzał czy jak ? Używam karty od roku - z mniejszymi lub większymi problemami - a to się zawiesił komp podczas pracy tunera, albo nie ma dźwięku, jak pisałem nagrywanie czegokolwiek to też było wyzwanie - konsekwentnie gubił dźwięk, ale w ostateczności deinstall/install sterów pomagał. Nie wierzcie reklamom, testom itp. Wszystko trzeba sprawdzić 'na własnej skórze'. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...