Skocz do zawartości
komar81

Dsl->zwykla Sieciowka->sieciowki Wi-fi->bez Ap?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Prosze mnie nie karcic uzylem trybu szukaj i mam kilka przemysleń na ten temat jednak chcialbym prosic o konkretna odpowiedz.

czy zadziała i czy moga wystepowac jakies problemy?

mianowicie chodzi o podlaczenie dsl do 1 komputera za pomocą zwyklej sieciowki, w tym samym komputerze znajdzie sie jeszcze sieciowka wi-fi . i teraz chodzi o to aby podlaczyc i udostepnic neta trzem dodatkowym komputerom z kartami wi-fi, kwestją jest udostepnienie interentu bez acces pointa, tylko za pomoca kart wi-fi

prosze o odpowiedz

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spox

poczytaj o polaczeniach "Ad Hoc"

chociaz pelna siec uzyskasz dopiero jak dasz switcha ( AP )

dzieki czytalem troche o ad hoc

i jest spoko tylko ze teraz istnieje problem z konfiguracja kompa gdzie znajduje sie sieciowka podlaczona z dsl i sieciowka wi-fi

moze ktos opisac jak skonfigurowac

probowalem przypisywac adresy na stale jak i automatycznie

wlaczalem dhcp ustawialem dns ale net nie smiga...

moglby ktos napisac jakie ustawienia sa wymagane aby placzenie internetowe widznialo na sieciowce wi-fi... sorka za takie zakrecenie tematu ale ten kto wie o co biega -zrozumie :D na co mam zwrocic uwage... albo jakis link z wyjasnieniem konfiguracji..

narazie pracowalem tylko z urzadzeniami kablowymi i troche sie motam na bezprzewodowce... prosze o rady

na razie opcja (routera z acces pointem odpada) chcialbym rozwiazac problem bez wydawania kasy na dodatkowe urzadzenia.

z góry dziekuje

Edytowane przez komar81

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi