komar81 Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Witam Prosze mnie nie karcic uzylem trybu szukaj i mam kilka przemysleń na ten temat jednak chcialbym prosic o konkretna odpowiedz. czy zadziała i czy moga wystepowac jakies problemy? mianowicie chodzi o podlaczenie dsl do 1 komputera za pomocą zwyklej sieciowki, w tym samym komputerze znajdzie sie jeszcze sieciowka wi-fi . i teraz chodzi o to aby podlaczyc i udostepnic neta trzem dodatkowym komputerom z kartami wi-fi, kwestją jest udostepnienie interentu bez acces pointa, tylko za pomoca kart wi-fi prosze o odpowiedz pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 (edytowane) spox poczytaj o polaczeniach "Ad Hoc" chociaz pelna siec uzyskasz dopiero jak dasz switcha ( AP ) Edytowane 27 Lutego 2006 przez avecezary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komar81 Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 (edytowane) spox poczytaj o polaczeniach "Ad Hoc" chociaz pelna siec uzyskasz dopiero jak dasz switcha ( AP ) dzieki czytalem troche o ad hoc i jest spoko tylko ze teraz istnieje problem z konfiguracja kompa gdzie znajduje sie sieciowka podlaczona z dsl i sieciowka wi-fi moze ktos opisac jak skonfigurowac probowalem przypisywac adresy na stale jak i automatycznie wlaczalem dhcp ustawialem dns ale net nie smiga... moglby ktos napisac jakie ustawienia sa wymagane aby placzenie internetowe widznialo na sieciowce wi-fi... sorka za takie zakrecenie tematu ale ten kto wie o co biega -zrozumie :D na co mam zwrocic uwage... albo jakis link z wyjasnieniem konfiguracji.. narazie pracowalem tylko z urzadzeniami kablowymi i troche sie motam na bezprzewodowce... prosze o rady na razie opcja (routera z acces pointem odpada) chcialbym rozwiazac problem bez wydawania kasy na dodatkowe urzadzenia. z góry dziekuje Edytowane 27 Lutego 2006 przez komar81 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...