Gwynbleidd Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 (edytowane) Mam problem, mianowicie, gdy włączam Torture Test 896k FFT w Prime'ie wyskakuje mi coś takiego: "Mersenne number primality test program version 24.14 The program will now perform a self-test to make sure the Lucas-Lehmer code is working properly on your computer. This will take about an hour. Test 1, 400 Lucas-Lehmer iterations of M17825793 using 896k FFT lenght FATAL ERROR: Rounding was 0.5, excepted less than 0.4 Hardware failure detected, consult stress.txt file. Execution halted. Choose Test/Continue to restart" "The program will now perform a self-test to make sure the Lucas-Lehmer code is working properly on your computer. This will take about an hour. Test 1, 400 Lucas-Lehmer iterations of M17825793 using 896k FFT lenght Test 2, 400 Lucas-Lehmer iterations of M17825791 using 896k FFT lenght FATAL ERROR: Rounding was 0.5, excepted less than 0.4 Hardware failure detected, consult stress.txt file. Execution halted. Choose Test/Continue to restart" Wkurza mnie to bo procek (Duron7x100@7x125) jest stabilny - przechodzi SuperPi - wlaczalem kilkanascie razy rozne probki od 16K do 16M i zero bledow. Pamięci PC133 chodza synchro z FSB czyli 125MHz - timingi nie ruszane. Pamieci te przechodza bez bledow MemTest puszczony na ~1/2h. Ogolnie komp sie nie wiesza, przechodzi rowniez 3DMark2001SE a takze Prime Benchmark oraz Prime Torture Test (8k FFT) i nie wiesza sie w grach. Wiec co moze byc powodem tych bledow w Prime ??? Edytowane 27 Lutego 2006 przez Gwynbleidd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vejita Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Sproboj go puscic na niepodkreconym procku i zobatrz wtedy czy wywala Ci bledy ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Sproboj go puscic na niepodkreconym procku i zobatrz wtedy czy wywala Ci bledy ;>Jakby również nie przchodziło to polecam SP2004 - bdb. alternatywa, o wiele wiarygodniejsza ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 OC zaczynac najlepiej od stabilnosci pamieci w GoldMemory a nie MemTescie(86+) - bardziej wiarygodny... i nie na 1/2 h tylko na 6-8 h (ma byc bez zadnego bledu) Dopiero wtedy warto zabawiac sie SuperPI 32MB, 3DMarkami i StressPrime'm A poza tym - skoro wszystko Ci niby smiga, to w czym problem - po co sie stresowac :?: ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vejita Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Ja mialem taki przypadek podkrecalem jakiegos starego P3 z 800mhz na 900mhz wszystko ok ale jednak nie przechodzil Prime'a ... Nie martwilem sie pochodzil z 2 dni i padl procek... tak wiec ja polecam rozwiazac ten problem... przed normalnym uzytkowaniem kompa po OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwynbleidd Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Podnioslem napicie vcore i prime'a przechodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...