Smol__ar Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Witam. Interesuje mnie kolka, czyli przyrząd, jakim w więzieniach robi się tatuaże. Może ktoś z was zna budowę i zasadę działania, bo właśnie mnie to interesuje. Nie chce się dziarac czy cos w tym stylu tylko mnie interesuje budowa i działanie. Nie mogę nigdzie znaleźć w necie tego. Schematu budowy itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Witam. Interesuje mnie kolka, czyli przyrząd, jakim w więzieniach robi się tatuaże. Może ktoś z was zna budowę i zasadę działania, bo właśnie mnie to interesuje. Nie chce się dziarac czy cos w tym stylu tylko mnie interesuje budowa i działanie. Nie mogę nigdzie znaleźć w necie tego. Schematu budowy itp. Znajomy zmontowal kiedys takie cos z silniczka 12V z doczepiona jakos igla i wkladem od dlugopisu. Taka home-made maszynka do dziarania. Googlales za "tatuaz wiezienny, sprzet"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smol__ar Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Wiem ze silniczek, igla i pojemnik na tusz. Najlepszy tusz jakim robili to "Perła". Jako igła służyły też struny od gitary. Igły do szycia "nr.0 i 1" musiały byc tak zaostrzone ze spuszczone na dłoń z wysokości 15cm musiały sie wbic w skóre. Ale jak to poskładac do kupy to nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Briareos Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Na koniec jeszcze kolka. Patyczek do uszu bez waty z zatkniętą wewnątrz igłą. Dobry patent w więzieniu, gdzie mogą sobie na to pozwolić. Bo niby gdzie im spieszy? Praca tym narzędziem daje na ogół nierówny kontur. Dzieje się tak, ponieważ jedno nakłucie jest głębsze, drugie płytsze. Zarówno w wypadku opisywanych maszyn jak i kolki widziałem piękne prace i nigdy bym nie uwierzył, że są robione w ten sposób. Sami oceńcie czy to tradycjonaliści czy idioci? Kolka – kolka do dziergania, narzędzie służące do wykonywania tatuażu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gladiac Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 z tego co slyszalem to robili takze tusz naprzyklad z gumy od laczkow wieziennych ,przetapiali ja, ponoc ten tusz bardzo dobrze sie przyjmowal i nie wyblekal jak reszta po jakims czasie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smol__ar Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Chodzi mi o elekrtyczną kolke właśnie z silniczkiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...