marcindt Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 witam niedawno kupilemnotebooka jak w temacie. podczas pracy zauwazylem jedna irytujaca rzecz, mianowicie ciagle wylaczajacy sie dysk wardy, doslownie co kilka sekund - oczywiscie przy malym obciazeniu systemu, gdy sie filmy oglada np. jest oki. tyletylko ze samo chodzenie po systemie jest juz irytujace gdyz trzeba odczekac moment az rozkreci dysk i odczyta niewielka ilosc danych... w samym systemie mam ustawione zeby sie wyaczal po 30min bezczynnosci, zreszta nie tutaj problem lezy gdyz w dosie jest to samo... sam bios nie udostepnia konfiguracji zarzadzania energia... mam w zwiazku z tym pytania: 1.czy jest tonormalne zachownie dysku?? 2. czy jest mozliwosc zmian jego ustawienia- czasu po ktorym ma sie wylaczac??- jezeli tak to w jaki sposob dzieki z gory za podpowiedzi pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 witam niedawno kupilemnotebooka jak w temacie. podczas pracy zauwazylem jedna irytujaca rzecz, mianowicie ciagle wylaczajacy sie dysk wardy, doslownie co kilka sekund - oczywiscie przy malym obciazeniu systemu, gdy sie filmy oglada np. jest oki. tyletylko ze samo chodzenie po systemie jest juz irytujace gdyz trzeba odczekac moment az rozkreci dysk i odczyta niewielka ilosc danych... w samym systemie mam ustawione zeby sie wyaczal po 30min bezczynnosci, zreszta nie tutaj problem lezy gdyz w dosie jest to samo... sam bios nie udostepnia konfiguracji zarzadzania energia... mam w zwiazku z tym pytania: 1.czy jest tonormalne zachownie dysku?? 2. czy jest mozliwosc zmian jego ustawienia- czasu po ktorym ma sie wylaczac??- jezeli tak to w jaki sposob dzieki z gory za podpowiedzi pozdrawiam Jak to nie windows a w biosie nie ma czegos o zarzadzaniu energia to przychodzi mi tylko jedna mysl do glowy, program diagnostyczno/konfiguracyjny... niektore laptopy maja cos takiego np. DELL... odpala sie to w DOSie.. nie wiem czy twoje cacko bedzie cos takiego mialo ale strona producenta rozwieje wszelkie watpliwosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcindt Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 witam pisalem w tej sprawie do serwisu acera i sie okazalo ze jest to na sztywno ustawione w biosie sie nie da zmienic.. :( szkoda, choc zastanawiam sie czy nie ma jakis programow do edycji ustawien biosu po starcie systemu...n nic poki co zapuszczam muzyczke w tle i jest oki pozdrowko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurek Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 do servisu z lapem - jest uszkodzony i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...